Продукти:
• 1.5 кг черници
• 1 кг захар
• 20 г пектин
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина и захарта и леко разбъркваме. Оставяме да престоят 2 часа, като периодично разбъркваме.
Наливаме 1-2 к.ч. вода и кипваме на огъня. Намаляме температурата, добавяме ванилията и варим 10-15 мин. Накрая сипваме лимонтузуто и доваряваме още 3-4 мин.
Разливаме горещото сладко в сухи бурканчета, затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...