Кулинарни рецепти » Конфитюр от домати

 Конфитюр от домати

Продукти:

• 3 кг домати
• 1 кг захар
• 1 ч.л. винена киселина
• 3-4 листенца индрише

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели месести домати. Попарваме ги във вряща вода и ги обелваме. Нарязваме обелените домати и отстраняваме семената.

Поръсваме доматите със захарта и варим на умерен огън. Когато конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето, а 3-4 мин преди да свалим от огъня прибавяме винената киселина.

Насипваме горещия конфитюр в сухи и затоплени буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало