Продукти:
• 7-8 кг меки домати
• 4-5 глави чесън
• 3 средно люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка люта мента
• 1 стрък целина
• 1 стрък риган
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Варим ги, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Щом кашата започне да се сгъстява, прибавяме чесъна, наситнените зелении и сол на вкус. След 10 мин пасираме, докато получим гладка, но рядка смес.
Опърляме чушлетата, обелваме ги и ги пускаме в соса. След 10 мин отново пасираме. Разсипваме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 5-10 мин.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...