Продукти:
• 4 кг червени пиперки
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 кг червени домати
• 1 връзка целина
• 3 глави чесън
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чорбаджийските чушки и изрязваме дръжките им. Изпичаме червените пиперките, обелваме ги и почистваме от семките. Поотделно режем пиперките и обелените домати на дребни парченца. Обелваме внимателно всяка скилидка от чесъна.
В дълбок съд разбъркваме оцета, олиото, солта и захарта, а после ги кипваме. Пускаме чорбаджийските чушки, а след като поврят 5 минути, добавяме печените пиперки. Накрая слагаме и доматите. Оставяме сместа да ври още 10 минути.
Сваляме от огъня и поръсваме с наситнената целина и чесън на скилидки. Изчакваме да изстине, след което насипваме апетитката в буркани и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...