Продукти:
• 500 г месо
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 150 г фиде
• 1 к.ч. сметана
• половин пакетче масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме фино смляното месо, леко посоляваме и омесваме. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме на водна пара. Слагаме ги в намаслена тавичка заедно с предварително свареното фиде.
Саряваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в половината масло. Сипваме врящата сметана и разбъркваме.
Заливаме ястието с получения сос и запичаме в умерена фурна. Накрая поръсваме с останалото разтопено масло и ситно нарязан магданоз.
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...