Диетични рецепти » Пудинг със зеленчуци

 Пудинг със зеленчуци

Продукти:

• 400 г варено месо
• 2 моркова
• 1 магданозен корен
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 1 твърда виенска кифла
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме месото през месомелачка и го смесваме със ситно нарязаните магданозен корен и моркови. Прибавяме разбитите жълтъци, отцедената царевица и накиснатата в млякото кифла. Омесваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка, покриваме с алуминиево фолио и варим 15-20 мин на водна баня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Най-лесният начин да се вталим

Толкова сме заети, че или не хапваме нищо през целия ден, или постоянно дъвчем нещичко, самозаблуждавайки се, че не приемаме кой знае колко калории. Последствията? Виждаме ги върху фигурата си. Има об...

Домати срещу атеросклероза

Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...

За лошия и добрия холестерол

Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...

Защо пълнеем?

Някои хора имат стройна фигура без да се ограничават в яденето. Други, дори при спазване на строга диета, трудно се справят с излишните килограми. Коя е причината? Отговорът е един - в нашият метаболи...

Начало