Продукти: (за 4 порции)
• 4 ябълки
• 40 г захар
• 40 г конфитюр от ягоди
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче готова смес за пудинг /или за крем карамел/
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, разрязваме ги наполовина, отстраняваме сърцевината и леко ги задушаваме.
Приготвяме крем от сместа за пудинг, млякото, захарта и ванилията. Слагаме във всяко парче ябълка по малко конфитюр и ги заливаме с готовия крем.
Още от миналите векове е известно, че дефицитът на витамин С в организма води до лесна умора и слабост, до чести простуди и кожни кръвоизливи, до мнителност, раздразнителност, агресивност. Увеличеният...
Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката...
Ананасът има много и различни достойнства. Удивителните си лечебни свойства той дължи на комплекса от хранителни вещества, с които е богата цялата му мека част. Витамините, присъстващи в състава на ан...
Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...