Продукти: (за 4 порции)
• 3 краставици
• 100 г дребни макарони
• 2 ч.ч. обезмаслен пилешки бульон
• 2 ч.ч. нискомаслено кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан зелен лук
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обелваме краставиците и ги нарязваме на ситно.
Разбиваме киселото мляко заедно с бульона. Добавяме макароните, краставиците и счукания чесън. Поръсваме със ситно нарязаните зерени подправки и поднасяме.
Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...
Една от най-интересните и ефикасни диети, които избавят организма от натрупаните в него вредни вещества и отрови, е на индианците от племето сенека. Тя се прави само 4 дни: През първия ден е разреше...
Отдавна зелето е известно не само като храна, но и като лекарствено растение. Тя съдържа калций, калий и витамините С, В1, 82, Р, К, никотинова киселина и много микроелементи. Ако при ферментацията (в...
Години наред за краставицата се е казвало, че може да не е толкова полезна, но в никакъв случай не е и вредна. В старинния руски град Суздал, разположен на река Каменка, съществува интересна традиция ...