Диетични рецепти » Подлучени моркови и целина на фурна

 Подлучени моркови и целина на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3-4 по-големи моркова
• 1 глава целина
• 500 г лук
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• магданоз, черен пипер
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и целината на филийки, като целината режем напречно, а морковите – по дължина. Посоляваме филийките и ги запържваме леко от двете страни.

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в същото олио заедно с целите скилидки чесън. Когато лукът омекне, прибавяме брашното и позапържваме, след което прибавяме доматеното пюре и червения пипер. Накрая наливаме 2 ч.ч. топла вода.

Изсипваме сместа в тавичка и пускаме няколко зърна черен пипер и 1-2 дафинови листа. Отгоре нареждаме морковите и целината. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тялото, за което мечтаете

Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...

Вълшебната дюля

Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...

Живовлекът избавя от девет болежки

Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...

Опитваме се да отслабнем – къде грешим?

“Диета за идиоти” (Dieting for Dummies) се казва книгата на известния американския диетолог Джейн Кирби, в която освен всичко останало, са посочени и най-честите, основни грешки, които хората допускат...

Начало