Диетични рецепти » Пасирана супа със зелен фасул

 Пасирана супа със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г зелен фасул
• 200 г картофи
• 1 малка краставица
• 100 г млад спанак
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го варим в малко вода, докато омекне. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и също ги запържваме. Наливаме горещия бульон и варим 5 мин.

Слагаме в супата обелената и нарязана на кубчета краставица и доваряваме, като малко преди края прибавяме нарязания спанак. Пасираме готовата супа, слагаме в нея фасула, подправяме с чере пипер и сол и кипваме на огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Есента дойде – яжте плодове

Събрали в себе си топлината на последните слънчеви лъчи и очарованието на циганското лято, тези вкусни изкушения ни зареждат с енергия и жизненост. Едновременно с това ни доставят несравнимо удоволств...

Хранене при чернодробни проблеми

Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...

Тагетесът лекува женски болести

Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...

Вредните навици при хранене

Смятате, че се храните правилно и здравословно? Сега ще разберете дали наистина е така. Не ядете хляб Богат на комплексни въглехидрати, които се усвояват бавно, хлябът засища задълго и заре...

Начало