През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнадеждно ли е всичко? Можем ли да си помогнем? Защо защитните ни сили са толкова отслабнали?
Изследванията установяват: важен елемент от имунната система на организма ни е среброто. А една от причините да боледуваме е неговият недостиг.
Среброто ни е дадено от природата, по рождението се съдържа в кожата и във всички жизненоважни органи, в костите и ставите. Тъкмо благодарение на него ние разполагаме с мощен имунитет срещу много болести. Антибактериалният спектър на среброто обхваща повече от 650 болестотворни бактерии (всеки антибиотик има не повече от 10!). Среброто е способно да потиска вирусите и унищожава не само причинителите на болестите, но и отделяните от тях отрови. Това рязко снижава вероятността от усложнения, които при някои болести са дори по-опасни, особено при деца и възрастни, слаби и болни хора. Защо в организма ни понякога среброто недостига? Естествени негови източници са храната и водата. Но при съвременните хранителни продукти, преминали през много обработки, и пречиствания, количеството на среброто става незначително. В същността си дефицитът на сребро е заплащане на удобствата на цивилизацията, на отдалечаването от естествения природен живот. Например сребро има в млякото, но често забравяме за чашата вълшебно питие.
Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...
Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...