Пожълтяването на листата на кипарисите, отглеждани в саксии на открито, може да се дължи на две причини: първата причина може да е малкия обем, в който са настанени корените. Известно е, че те се развиват във вид на централен корени и много странични разклонения. Ако те са опрели в стените на съда, то трябва да ги преместите в по-голяма саксия или пък в градината. Ако ще ги засаждате навън, то предварително изкопайте дупки и при преместването им запазете майчината пръст. Добре е извадените кипариси да се обвият в мокри зебла и докато се настанят в новите саксии или в почвата на градината да се съхраняват на сянка. Ако ще ги поставите отново в саксия, то задължително сложете допълнително почва, за да няма празно пространство между стените на съда и растенията т.е да не влиза въздух. След като се поставят на новите места, полейте обилно, за да слегне добре почвата.
Втората причина за пожълтяването на листата на кипарисите може да е горещото слънце. Лятото на тази година беше с високи летни температури, а отглеждането на кипарисите навън, може да доведе до пожълтяване на игличките им. Кипарисите, като средиземноморски видове обичат освен по-свежи почви и въздушна влага. Докато траят горещините, се налага да преместите саксиите под покрова на някое дърво или на шарена сянка.
С поливането на кипарисите на трябва да се прекалява. През горещите дни вечер трябва да освежавате въздуха наоколо им. Не се налага почвата да се наторява.
И овощните дървета, както и хората, понякога страдат от безплодие. Не са редки случаите, когато се наблюдава обилен цъфтеж, а след това не се оформят никакви завързи и плодове. Причините са много. Едн...
Ако искате да размножите асма или лоза от определен сорт, използвайте пръчките за директно засаждане или за да се снабдите с калеми за присаждане. За предпочитане е да го сторите есента, преди големит...
Това е едно от най-капризните декоративни растения. Стромантето представлява род, отнасящ се към семейство Марантови. От него са известни няколко вида с причудливо оригинален рисунък на листата. Всичк...
Бадемовите ядки са едни от най-богатите растителни източници на белтъчини, мазнини, минерални вещества и витамини. Съдържат повече незаменими аминокиселини, отколкото орехите и фъстъците. Ядките са с ...