09.06.2023 година
1564339898.swf
О
вощна градина
  6172  |   0  
Лимонът също се нуждае от резитба
Как се оформя короната на младите лимонови дръвчета, е особено важно както заради декоративните им качества, така и за плододаването им. Формирането започва още през първата година. Чрез прищипване и резитба се създават нискоразклонени растения с правилно разположени скелетни клони в короната. Мнението, че лимоните не трябва да се режат, е неправилно и неоснователно.
През лятото цитрусовите се отглеждат на открито. За да имат повече завръз, помогнете им с изкуствено опрашване. Това особено важи за сортовете с дефектни цветове. Когато завръзите започнат да наедряват, увеличете по-ливките, това ще ги задържи. През първата половина на лятото подхранвайте, за да се увеличи захарното съдържание на плодовете и да се намали горчивият привкус, който имат при отглеждане в стайни условия.
Когато есенните температури паднат до 3 - 4° С, цитрусовите се прибират вкъщи. Зимуват на светло място при температура 6 -7° С и рядко се поливат. Не бива да се държат до южни прозорци и разместването им през зимата от едно място на друго е недопустимо.
21.04.2017 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023