Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет. При замразяване те стават воднисти, безвкусни.
Можете да приготвите различни консерви с патладжан. Нарежете зеленчуците, изсушете и сложете продукцията в полиетиленов плик, като преди това сте бланширали парчетата в солен разтвор.
След това според рецептата трябва да разпределите на порции, да сварите, изпечете и да ги консервирате самостоятелно или в съчетание с други зеленчуци.
Можете да приготвите патладжана и по друг начин. Нарежете патладжаните на ленти, изпечете ги и ги поставете в хладилната камера в пликчета. Така приготвения зеленчук можете да добавяте към зеленчукови и месни блюда.
Не всеки има домашни условия да отгледа собствен разсад за цветя. Това изисква грижи, време и сили. Много по-практично е едногодишните цветя да се засеят направо в почвата – те ще цъфнат малко по-късн...
През зимата градината се вижда ясно от край до край. Неволно се набиват на очи типичните грешки. Те не могат да се поправят веднага, но ако се знаят, постепенно ще се избягват през годината. Клон...
Напоследък мнозина наши читатели се оплакаха, че голи охлюви са плъзнали в дворовете им. Действително тези вредители са особено опасни за зелето, морковите, картофите, краставиците. И не само за тях. ...
Сега е време за сеитба на късното зеле. Използват се различни сортове. Кьосе 17 е с вкусни зелки, подходящи за кисело зеле, но е много чувствително на мана. Балкан е най-разпространеният у нас сорт за...