Рецепта 1
• Корени от чер оман 200 г
• Стръкове от червен кантарион 100 г
• Коренища от кръвен здравец 50 г
• Корени от коприва 25 г
• Борови връхчета 25 г
• Стръкове от полски хвощ 25 г
•
Съставките се смесват и 2 супени лъжици от сместа се варят 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене. След ядене се взема по 1 супена лъжица пчелен мед.
Рецепта 2
Смесват се 200 г корени от черен оман, 100 г червен кантарион, 25 г корени от коприва, 25 г борови връхчета, 25 г коренища от кръвен здравец и 25 г корени от полски хвощ.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
Рецепта 3
Смесват се 40 г корени от брош, 40 г корени от росянка, 100 г стръкове от червен кантарион и 100 г коренище от кръвен здравец.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
Периодът ще бъде сравнително неблагоприятен за здравето на страдащите от язвена болест. Много важно място в профилактиката и лечението на това заболяване заема спазването на диета, бедна на пържени, п...
По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от хемороиди. Важно за тях е да спазват по-активен двигателен режим, като особено полезни са ходенето, бягането с бавно до умере...
През периода по-сериозни проблеми от здравословно естество могат да имат страдащите от хроничен гастрит. Важно за тях е да ограничат консумацията на силни подправки, на пушени и пържени храни, а също ...
През май започва събирането на редица билки, които под формата на чайове могат да ни помагат при различни здравословни проблеми. Листата от бреза и коприва, например, са безценни помощници на хората с...