Рецепта 1
• Стръкове от хвощ 60 г
• Плодове от кориандър 40 г
• Стръкове от невен 40 г
• Стръкове от мащерка 40 г
• Стръкове от босилек 40 г
• Стръкове от анасон 40 г
• Стръкове от медуница 30 г
• Стръкове от камшик 100 г
• Корени от ружа 50 г
Съставките се смесват, след което 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл вряща вода и се киснат 2 часа. Запарката се прецежда и се пият по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене, подсладени с пчелен мед.
Възможно е зачестяване на оплакванията от болки и чувство за тежест и дискомфорт при хора с колит. Това налага избягването от тяхна страна на консумацията на пържени, пушени и пикантни храни, а също и...
• Тиквените семки трябва добре да се измият и да се смелят в месомелачката заедно с люспите. 150-200 г смлени семки се заливат с 1/2 л водка и киснат 2 дни. От настойката се приема по 1 с. л. 3 пъти д...
Това са остри инфекциозни заболявания,възникващи след приемане на заразена с микроорганизми храна. Климатичните условия през лятото - високи температури и влага, съчетани с изобилието на мухи и гризач...
Нестабилните атмосферни условия в много райони от страната продължават да създават редица здравословни проблеми. В голяма степен това важи за страдащите от хроничен и често повтарящ се фарингит. С про...