Черницата е свързана с копринената индустрия. Чепатият ствол и оранжевата люспеста кора са интересни през зимата. За разлика от много паркови дървета черницата не се превръща в достолепен гигант - достига едва 6 м височина.
Сортове: Изберете М. nigra. Листата са големи и сърцевидни, през август и септември узряват подобните на къпина плодчета. Когато станат тъмночервени, могат да се ядат сурови или да се използват за правене на мармалад. Плодчета не се появяват, докато дървото не стане на много години.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Отстранете мъртвите части през зимата – не подкастряйте, ако не се налага.
Размножаване: Засадете 30-сантиметрови резници на открито наесен.
Вечнозелените листа са многобройни, а през април и май дългите клонки с цветове приличат на момини сълзи. Напролет яркочервените листа са истинското великолепие на най-популярните сортове. Този бавнор...
Един oт най-широко разпространените и най-често употребяваните зеленчуци е лукът. Това се дължи на ценните му вкусови, хранителни и лечебни качества. Още от най-дълбока древност той се използва в наро...
У нас се отглежда рядко от любители заради дребните (2,5-5 см) зелчета, които се развиват в пазвите на листата, разположени спираловидно по сравнително невисокото (до 50 см) стъбло. Брюкселското зел...
Литоспермумът (литодора) е почвопокривно растение със стелещи се стъбла, покрити с тесни листа. Сините фуниевидни цветове на най-популярния вид са от най-ярките в алпинеума. Обича слънце и богата с ху...