Черницата е свързана с копринената индустрия. Чепатият ствол и оранжевата люспеста кора са интересни през зимата. За разлика от много паркови дървета черницата не се превръща в достолепен гигант - достига едва 6 м височина.
Сортове: Изберете М. nigra. Листата са големи и сърцевидни, през август и септември узряват подобните на къпина плодчета. Когато станат тъмночервени, могат да се ядат сурови или да се използват за правене на мармалад. Плодчета не се появяват, докато дървото не стане на много години.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Отстранете мъртвите части през зимата – не подкастряйте, ако не се налага.
Размножаване: Засадете 30-сантиметрови резници на открито наесен.
Обикновеният габър е величествено дърво, но не е популярен като обикновения бук. Той запазва листата си през зимата, ако се отглежда като жив плет, и има едно-две предимства - за разлика от бука вирее...
Девисилът, познат и като селим, е ароматна подправка в ястия с месо, риба, супи, вегетариански ястия с картофи и ориз, особено подходящ за варива от бобови растения. Придава много приятен вкус и аром...
Видът на това дърво не подсказва, че е иглолистно. Няма иглички или тънки листенца -ветрилообразните листа са големи, бледозелени в началото и златистожълти, преди да опадат наесен. Няма шишарки, а ма...
Каталпата е ефектно дърво, което вирее и в градските градини. Цъфти през лятото, но няма да цъфне, преди да достигне около 3 м височина. Не понася тежките почви и откритите ветровити места. Сортове:...