Растения » Черница

 Черница
Morus

Черницата е свързана с копринената индустрия. Чепатият ствол и оранжевата люспеста кора са интересни през зимата. За разлика от много паркови дървета черницата не се превръща в достолепен гигант - достига едва 6 м височина.
Сортове: Изберете М. nigra. Листата са големи и сърцевидни, през август и септември узряват подобните на къпина плодчета. Когато станат тъмночервени, могат да се ядат сурови или да се използват за правене на мармалад. Плодчета не се появяват, докато дървото не стане на много години.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Отстранете мъртвите части през зимата – не подкастряйте, ако не се налага.
Размножаване: Засадете 30-сантиметрови резници на открито наесен.

Автор: Ангелина Костова

Представяме Ви:

Праз

Празът е ценен източник на хранителни вещества, минерални соли и витамини. Те се намират главно в лъжливото стъбло, зароди което той се отглежда.Важна негова съставка е фосфорната киселина, необходима...

Церастиум (рожец)

В много книги за алпинеуми церастиумът дори не се споменава заради лошите си навици - разпространява се бързо като плевел и задушава другите растения. Листата са сребристи, цветовете - бели. Няма по-д...

Тиквичка

От цялото разнообразие сред тиквите специален интерес за градинарството представляват дребноплодните форми, известни като готварски тиквички. Те не се отличават с висока хранителна стойност (подобно н...

Калатея

Родът Калатея включва едни от най-красивите представители на семейтво Марантови (Marantaceae). Името идва от гръцката дума “calathos”, която означава кошница и е свързана с факта, че в родината си ра...

Начало