Черницата е свързана с копринената индустрия. Чепатият ствол и оранжевата люспеста кора са интересни през зимата. За разлика от много паркови дървета черницата не се превръща в достолепен гигант - достига едва 6 м височина.
Сортове: Изберете М. nigra. Листата са големи и сърцевидни, през август и септември узряват подобните на къпина плодчета. Когато станат тъмночервени, могат да се ядат сурови или да се използват за правене на мармалад. Плодчета не се появяват, докато дървото не стане на много години.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Отстранете мъртвите части през зимата – не подкастряйте, ако не се налага.
Размножаване: Засадете 30-сантиметрови резници на открито наесен.
В българската зеленчукова градина това е рядко отглеждан вид, но много любители му обръщат все по-голямо внимание. Патисоните не се отличават с много големи хранителни качества, но имат приятен вкус и...
Повечето видове от тази група са деликатни за отглеждане на открито, но A. macrophylla е доста издръжлива. Цветовете й са с любопитна, характерна за аристолохиите форма, но не са красиви. Този катерли...
Космосът е популярно едногодишно, което лесно се познава по елегантната форма, деликатните насечени листа и големите съцветия, които приличат на обикновени далии. Традиционните видове имат бели или ро...
Първият латирус бил внесен от Сицилия през 1699 г., но високите градински сортове в най-различни багри се появили едва през 19 век. На най-голяма популярност се радват високите катерливи латируси, но ...