05.12.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 5178 |  0 
Пречистваме кръвта с лечебни растения
Обикновено през пролетта и есента ни препоръчват да изчистим организма си от натрупаните токсини. Много хора се подлагат на немислими процедури, аз винаги съм била и оставам противник на насилието над себе си и предпочитам естествените и физиологични методи. Такава е специалната диета, понякога и краткото гладуване. Но за пречистване на кръвта харесвам най-много лечебните растения. Зная, че идва зима и до пролетта е още далеч, но ми се иска сега да споделя как приготвям една

моя специална салата:

За основа вземам обикновена салатка, примерно 2/3 от целия обем, добавям зелен лук, млади листа от бял равнец, листа от глухарче, листа от жълт кантарион (още 1/3 от обема) и клонче свеж росопас. Подправям салатата с малко зехтин и лимонов сок, които предварително съм разбила с вилица. Тази салата може да се яде всеки ден, дори и месец. Пречиства кръвта, извежда солите и холестерола. Разбира се, най-добре е да се яде самостоятелно, без друга храна и хляб - за закуска или вместо вечеря.

А през есента обичам да пия билков чай:

• Росопас, листа от бяла бреза, коприва, хвощ, трицветна теменуга, корени и стръкове от глухарче, кора от зърнастец и листа от маточина - в равни части. Заливам с 250 мл вряща вода 2 ч.л. от сместа, оставям ги да киснат 10 минути и прецеждам. Пия два пъти на ден по една малка чашка чай (150 мл).

Този чай извежда излишните течности, шлаки, засилва обменните процеси, изчиства кожата и организма като цяло. Правя само два курса на лечение - есен и пролет, а състоянието ми забележимо се подобрява. Моят мъж страдаше от подагра. След като се присъедини към моите лечебни курсове, на практика се избави от сезонното обостряне на болестта.
13.09.2013 г. / Стоянка Ангелова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022