Сред стотиците рецепти за намаляване на холестерола е и известната рецепта на тибетските монаси:
Приготвя се настойка от 200 г от най-сочната част на пресен чесън в 200 мл медицински спирт. Настойката престоява 2 седмици на тъмно място и се прецежда през ленена тъкан. Оставя се още 3 дни и се филтрира. От готовата настойка се приемат с пипетка капка по капка в 1/4 чаша с хладко мляко по схема. Тя започва с 2 капки през първия ден 15 мин преди закуската, обеда и вечерята. Започвайки от втория ден, към всеки следващ се добавя по една капка от настойката, докато се стигне до 15. Когато настойката е пред изчерпване, започнете да намалявате капките с по 1 на ден.
Рецептата се изпълнява един път на 5 години.
Наричат тревата коса на земята и едва ли има по-силно и по-вярно определение от това. Нейните владения в природата тръгват от морския бряг и от леговищата на реките и се извисяват до пустия свят на ск...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
Баница с изцедено кисело мляко Прoдукти: 500 г готови кори, 1 пакетче краве масло, 1 к.ч. олио, 250 г сирене, 1 кофичка кисело мляко, 4 яйца, 1 малка бутилка газирана вода, 1 к.ч. прясно мляко. ...
Водата, с която е измито месото, е отлично средство за органично подхранване, може да се използва както за стайните растения, така и за градинския разсад. Ако месото е тлъсто, по повърхността на почва...