09.12.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 18713 |  11 
Херпесите – причинители и лечение
Херпесите са познати на хората още от древността - възприемали са ги като нещо обикновено, свързано с начина на живот (“стрескавици” при уплах!) Естествено, тогава не е имало научни доказателства за причинителите им. Вече се знае, че херпесите се причиняват от вируси. Вирусолозите са доказали тяхното наличие, идентифицирали са вида им. Те са десетки и всеки тип вирус причинява различни херпеси. Става въпрос за вирусна инфекция с единствен обективен симптом - херпес и изразени в различна степен промени в организма.

Описание

Херпесът (мехурче) е една от типичните обривни единици на кожата (или лигавицата). В своето развитие има стадийност: започва с неопределено чувство в даден участък на парене, мравучкане, болка. Кожата е по-плътна, леко зачервена и надигната в ограничен участък (от няколко милиметра - до сантиметър). Следва появата на мехурче (понякога повече на брой, които се сливат), изпълнено с бистра течност. Най-често се оформя болка на мястото и сърбеж. След разкъсване на мехурчето се образува раничка, коричка и ако има допълнителна инфекция - промяна на секрета в гноен. Оздравяването е бавно - когато херпесът е повърхностен, на мястото му се задържа повишена чувствителност и промяна в цвета. При инфекция и бавно зарастване могат да останат и трайни белези.
При всички херпеси общото е: вирусна зараза, проникване на вируса в организма, активиране на защитата (специалните Т-клетки, убийци на вирусите, се стремят да ги унищожат). Но ако имунната система не успее да се справи, проникналите вируси се настаняват в определени клетки на кожата. Те се размножават и разрушават нормалните клетки “хазяи”. Отделените токсини при този процес причиняват локалните промени по кожата (лигавицата). Явява се херпесът и общите прояви от организма. В следващ етап вирусът се настанява в нервните клетки - това е временната неактивна фаза. Новото активиране на вируса става при определено въздействие (физична и психична преумора, простуда, дефектно хранене, остри стресове, контакт с други вирусни инфекции, намалена имунна защита при дълго боледуване и др.).
Типична обща характеристика на херпесите е и тяхната избирателност на мястото. Част от тях си “избират” естествените отвори в тялото: границите между кожа и лигавица; по хода на периферните нерви. В развитието им има цикличност и много важно - склонност към рецидиви (повтаряне).

Видове

Най-често срещаният херпес е обикновеният херпес симплекс (причиняващ вирус - симплекс). Територията му е лицето - около естествените отвори: устните (най-често), отворите на носа, по-рядко по клепачите на очите. Често има подсказващи симптоми - чувство на втрисания, особена чувствителност на мястото, където ще се появи херпесът. Важно е да не се пропусне този момент, за да скъсите отделните фази на развитие на херпеса. Това става с прости средства: избягвайте мокренето на мястото, не му нанасяйте травми, не разкъсвайте мехура. При ранната поява на мехурчето можете да намажете мястото с цинкова маз или просто паста за зъби (добре е да съдържа и пчелно млечице!). За да не “разнесете” заразата и в други територии, спазвайте строга лична хигиена (мийте ръцете след всяко третиране на мястото на херпеса, отделни кърпи за лице и прибори за хранене и т.н).

Разновидност на обикновения херпес (от същата група) е херпес гениталис. Той се появява в областта на външните гениталии. Засяга предимно жените, но мъжете имат важно съучастие - вирусоносителство (когато мъжът е заразен от партньорката си и не се развива при него картината на заболяването). При тези обстоятелства вирусът остава в неактивна фаза в долните пикочни пътища (уретер, пикочен мехур, може и в простатата) и да причини ново избухване на заболяването у жената!
Този херпес протича по-тежко: с втрисане, повишена температура, общо неспокойство. Поради по-чувствителната зона на засягане самите херпеси имат по-изразени симптоми: силен сърбеж, болка, увеличена секреция. При чести рецидиви и недостатъчно лечение могат да настъпят и възпаления на детеродните органи със сериозни последици (една от причините за стерилитет).

През последните десетилетия зачести още една вирусна инфекция – херпес зостер. По мнение на специалистите дори се оформят малки епидемии през определен период. Вирусът на херпес зостер е с подчертан невротропен афинитет: херпесът се появява по хода на определени периферни нерви - междуребрени (най-често), седалищен и лицев нерв, по-рядко в други области. Скритият период до появата на обрива е по-дълъг (десетина дни), но има някои симптоми, които могат да заблудят: общо неспокойство, втрисане, температура, свръхчувствителност и болка по кожата в съответната зона. Така е при най-честата локализация на херпеса - междуребрената форма. Ако болката е вляво - подозира се дори сърдечна болка (стенокардия). Самият херпес има по-различна характеристика: появяват се множество херпеси, нанизани като броеница; между ребрата по хода на някои клонове на седалищния нерв, лицето, по-рядко около очите. Като редки, но сериозни усложнения на херпеса са: засягане на менингите (менингит) и очите (увреждане на зрението, дори до слепота). Болката и сърбежът при херпес зостер са много изразени - до непоносимост! Дори след изчезване на самия херпес могат да останат! Вирусът на херпес зостер е изключително издръжлив при лоши условия и се унищожава много трудно.


Принципно за лечението:

Строга лична хигиена и временни ограничения на контакти с партньорите, особено при генитален херпес.
Консултация със съответните специалисти: дерматолог, вирусолог, имунолог; извършване на необходимите изследвания.
Укрепване на имунната система - периодични курсове с имономодуланти.
Локално третиране на херпесите с локални средства, успокояващи симптомите, които са предписани от дерматолог.
Най-ефикасните медикаменти за вътрешно лечение са с изразено антивирусно действие - общо и на клетъчно ниво - това е група медикаменти, наричани нуклеозиди.
Прилагат се и високи дози витамини (при херпес зостер специално витамин В12 в ампули).
• През последните години се появиха и успешни биопродукти при лечение на херпесите (такъв е китайският продукт Кордепеж (кордицепс).
11.04.2011 г. / д-р Янко ПОПОВ, д. м., дерматолог
Най-четеното в "Рецепти за здраве"
Коментари (11)
Коментари От: Benja  13:43  четвъртък, 20 декември 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Искам да дам свидетелство за това как се излекувах от херпесния вирус, аз съм Бенджа Нат. Месеци назад Имах някои симптоми Раши и мехури в моята част. Отидох да видя лекар и направиха различни тестове, а след това ми казаха, че имам генитален херпес. Моят лекар ми каза, че няма лечение за генитален херпес, че се чувствам зле. Отидох в мрежата за търсене на възможно излекуване на вируса на херпес, видях пост на д-р Сагу, билков лекар, който помага на хората да се излекуват от ХИВ, ХЕПАТИТ Б,
Рак на гърдата SIMPLEX. Свързах го незабавно и му казах как се чувствам, че казва, че билковото му лекарство може да ме излекува. Той ми изпрати лекарството чрез UPS Courier Service и получих лекарството 4 дни след като го изпрати, взех лекарството, както му бе предписано. Преди завършване на лечението симптомите са прекратени. Обриви и мехури изсъхнали. Отидох при лекар и направих друг кръвен тест, изненадващо бях отрицателен. Вече нямах никакви симптоми. Д-р Саго Дбиба е велик човек и билковото му лекарство няма странични ефекти. Можете също да се свържете с него и да бъдете свободни. whatsapp +2347019642881.
Имейл адресът е. drsagbo6088@gmail.com
 
Коментари От: Lusia  12:28  неделя, 25 ноември 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Това звучи прекрасно,но няма некакна информация за него в нета.Скоро станах жертва на измама, купувайки продукт рекламиран във фейсбук.
 
Коментари От: Jonah  11:21  неделя, 7 октомври 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Никога не съм вярвал, че може да има лек за гениталния херпес, както казват английските лекари. Изчаках толкова дълго от 2013 г. в болки и обрив, за да знам дали има лечение, продължавах да търся в интернет, докато не срещна този силен билков лекар, д-р Сагу, който ми каза, че има лек, не чаках, тъй като той ми каза, тук съм на 3 месеца до сега няма признаци на обрив и болка и аз бях тестван херпес отрицателен. Ако страдате от вирус на херпес от всякакъв вид, моля не се колебайте
да се свържете с д-р Сагбо Диба. той има лек за вируса.
имейл адреса му ... drsagbo6088@gmail.com
неговата ... + 2347019642881
 
Коментари От: cameron  13:58  понеделник, 29 януари 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Очевидно е, че някои пациенти с ХИВ / СПИН са заробени в антивирусната и друга допълнителна православна медицина само за да помагат за потискане на вируса, а не за лечение. Бях с вируса от 2012 г. насам, докато не бях запознат с блогър, който също разказа историята си онлайн за това как е била излекувана от генитален херпес след употребата на д-р Сагбо билкови лекарства. Това е година и две седмици откакто бях доставен от Херпес. Благодаря на Бога, че използва този велик билкар, за да ме изцели. Обещах да продължавам да казвам добре за доктор Сагбо. Моля, попълнете безплатно, за да споделите проблемите си с него и не забравяйте да му кажете, че съм ви насочил към Него. Напишете го на имейл drsagbo6088@gmail.com или го помолете на +2347019642881.
 
Коментари От: Arneth  10:23  събота, 27 януари 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Херпесът има дългосрочен ефект върху здравето. Липсата на внимание, свързана с този вирус от невежи хора, е абсурдно. Хората имат херпес в една или друга форма. Бих искал да съветвам хората как се отървах от херпеса. Четох коментар в интернет и видях свидетелство, публикувано от човек, че е излекуван от херпес с помощта на лекар Сагбо Диба Билколечение. Бях малко щастлив, когато видях пощата, че билковото му лекарство е истинско. Взех връзката му и го позвъних. Обясних му здравословното ми положение и той ме увери да не се притеснявам, че ще бъда излекувана. Направих го, както ме помоли, след това изпрати билковото лекарство до мен чрез DHL куриерска служба чрез адреса ми. Използвам билковото лекарство само за 20 дни и сега съм напълно излекувана, след като отидох на тест. Той каза, че излекува всякакъв вид смъртоносна болест, така че ако имате друг вирус, който ви тревожи, ще ви посъветвам да се свържете с този велик мъж сега. Напиши го сега или му се обадете, че той е готов да ви помогне, докато той ми помогна да ме излекува.br /
Неговият контакт Email drsagbo6088@gmail.com.br /
Whatsapp +2347019642881.
 
Коментари От: seth brandon  09:10  четвъртък, 25 януари 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Херпесът е много разпространен. Трябва да научим повече за това. Хора, живеещи с херпес Бих искал да споделя с вас как се отървах от херпес на тялото си и също така искам да знаете, че херпесът е една от ужасните болести, на които всеки трябва да се опита да се отърве, ако го имате преди да излезе на ръка. Бях излекувана от херпес чрез употребата на билково лекарство, което доктор Сагбо ми изпрати чрез фирма за доставка на куриер, взех лекарство в продължение на 20 дни и днес съм излекувана. Много хора там не знаят важността на билковото лекарство, но аз ви доставям, че билковото лекарство може да излекува херпес и други смъртоносни болести. Можете да получите билкови лекарство, като го свържете с него
имейл на адрес: drsagbo6088@gmail.com или
WhasApp / обадете го на +2347019642881.
 
Коментари От: erin imogen  21:27  неделя, 14 януари 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Казвам се Ерин от Фил, много се радвам да напиша това свидетелство за това как съм получил
излекувани от генитален херпес преди 4 месеца. Четох много коментари от хора, които са били излекувани от ХИВ и други вирусни инфекции от д-р ШАГБО, но ми е трудно да ги повярвам, поради миналия ми опит. Бях объркан и депресиран, бях любопитен и исках да опитам д-р Сагбо, след което се свързах с него (електронна поща drsagbo6088@gmail.com), когато му писах, гарантира, че ще ме излекува напълно, страхувах се и аз се молих с него да ми помогне, изпрати ми лекарството, както ми бе обещано, и ме помоли да отида за тест след 20 дни от приемането на лекарството. Взех лекарството и отидох за тест след края. Направих още един кръвен тест преди месец и все още беше отрицателен за херпес и всички обриви и черни точки в тялото ми изчезнат и се излекувам напълно. Ако имате вирусни инфекции, херпес
HSV-1 или HSV-2, HIV, HPV, хепатит В, диабет, рак, хламидии, астма,
вагинални инфекции, за да напиша Dr.SAGBO. Неговият номер на WhatsApp е (+2347019642881) Знам колко съмнителни можете да почувствате за това, защото това ми се случи
много добри и лоши съвети и диктовки, но сега ви казвам, че има лечение за тези болести. Не чакайте твърде дълго.
 
Коментари От: Angus  20:44  пeтък, 12 януари 2018 г.Докладвай
обиден коментар
 
Здравейте, аз съм Ангъс, съм тук, за да свидетелствам за великата работа, която д-р Сагбо направи в живота ми с помощта на традиционната си билка. Аз съм страдал от генитален херпес в продължение на години, търсех решения, за да го излекувам, да бъда в различни болници, никой не е излекувал само лекарството, за да се изненада, просто губех пари. Вземах лекарствата си, за да поддържам живота си и да намаля болките. На този верен ден получих обаждане от моята сестра, че нейният приятел, който е страдал от генитален херпес, е излекуван от д-р Сагу, билкова лекарка. Макар да бях малко съмнителна
ме насърчи да опитам д-р Сагбо. Тя помага да се свърже с него, се свързах с него и му обясних. Той ми каза всичко, което трябваше да направя, за да ми позволи да взема билковото лекарство и веднага направих това, което той инструктира. И тук съм днес здрав и здрав, без никакви симптоми на херпес или някаква болест. Моля, следвайте пътя си, за да можете да бъдете излекувани от болките и болките, с които се сблъсквате.
Свържете се с него сега с тези подробности, които споделям с вас.
Email..drsagbo6088 @ gmail.com
Whatsapp .. + 2347019642881
И не забравяйте да дадете свидетелство, след като сте излекувани, както направих
за него. Благодаря.
 
Коментари От: roshni  10:46  понеделник, 11 декември 2017 г.Докладвай
обиден коментар
 
Аз съм Деви съм тук отново да кажа голяма благодарност на Dr.Sagbo за да ме направи
Пълна жена отново, аз бях заразен с ХИВ / СПИН в продължение на 5 години
Сериозно се молеха на Бог и търсеха изцеление. Дойдох
Тук миналия месец, за да търся решение на моя проблем и видях
Коментар на хората, говорещи за различни лекари най-вече
Д-р Сагубо Диба И духът ми ме насочи да избера д-р Сагбо И аз
Той го потърси, изпрати ми билкови медицина и ме насочи как
Ще взема медицината в продължение на 15 дни, направих и отидох за тест и
Резултатът ми излезе като отрицателен. Аз съм толкова щастлив, аз споделях сълзите на
Щастието и аз го взех на себе си, за да свидетелствам винаги
Как Бог използва Dr.Sagbo, за да реши проблема ми. Аз съм чиста жена Сега,
Без никакъв вирус, той ми каза, че също така лекува болести като ХИВ, АРТРИТИ,
ДЕНЖ, ХЕПАТИТ, ТУМОР, ЛУКАМИЯ, РАК, ХЕРПОВЕ ИЛИ ДРУГИ ОПАСНИ
Болести и решава други проблеми. Можете да бъдете щастливи като мен от
Свързвайки се с д-р Сагу и обещавам, че няма да съжалявате, но също така ще бъдете
щастлив като мен отново чрез Calling и WHATSAPP HIM: +2347019642881
Неговият EMAIL: drsagbo6088@gmail.com.Аз съм Деви съм тук отново да кажа голяма благодарност на Dr.Sagbo за да ме направи
Пълна жена отново, аз бях заразен с ХИВ / СПИН в продължение на 5 години
Сериозно се молеха на Бог и търсеха изцеление. Дойдох
Тук миналия месец, за да търся решение на моя проблем и видях
Коментар на хората, говорещи за различни лекари най-вече
Д-р Сагубо Диба И духът ми ме насочи да избера д-р Сагбо И аз
Той го потърси, изпрати ми билкови медицина и ме насочи как
Ще взема медицината в продължение на 15 дни, направих и отидох за тест и
Резултатът ми излезе като отрицателен. Аз съм толкова щастлив, аз споделях сълзите на
Щастието и аз го взех на себе си, за да свидетелствам винаги
Как Бог използва Dr.Sagbo, за да реши проблема ми. Аз съм чиста жена Сега,
Без никакъв вирус, той ми каза, че също така лекува болести като ХИВ, АРТРИТИ,
ДЕНЖ, ХЕПАТИТ, ТУМОР, ЛУКАМИЯ, РАК, ХЕРПОВЕ ИЛИ ДРУГИ ОПАСНИ
Болести и решава други проблеми. Можете да бъдете щастливи като мен от
Свързвайки се с д-р Сагу и обещавам, че няма да съжалявате, но също така ще бъдете
щастлив като мен отново чрез Calling и WHATSAPP HIM: +2347019642881
Неговият EMAIL: drsagbo6088@gmail.com.
 
Коментари От: Tommy  17:40  събота, 9 декември 2017 г.Докладвай
обиден коментар
 
КАК МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧВА ОТ ГЕНЕТАЛНИТЕ ХРАПОВЕ ОТ Д-Р САГБО ДИБА.
Аз обещах на д-р Саго Дбиба, че ще споделя това свидетелство в Интернет.
Имах признаци на STD, но не бях съвсем сигурен кой. По-късно отидох
да видиш медицинска сестра. Тя погледна гениталиите ми и най-напред каза това
може просто да е обрив, тя направи тест, след което тя каза, че тя изглежда като Генитал
Брадавици и че мога да имам херпес. По-късно беше потвърдено ХЕРПЕС
ми някакво лекарство за херпес и малко крем за брадавици. Все още
не беше работа, аз бях тъжна, мисълта, че аз не исках да бъда добре
Отново. Посетих болници всичко напразно Моето състояние никога не е по - добре
Реших да се излекувам, така че един ден прегледах интернет и аз видях
свидетелство за един Давао Аткинс за това как д-р Саго Дбиба го излекува и него
съпруга на гениталния херпес симплекс с 20 дни, помислих си за това
няколко седмици, затова реших да го пробвам, затова се свързах с него и пиша
на неговия имейл адрес. Казах на д-р Сагбо за здравословните ми проблеми и
той ме увери в лек. Той подготви билковото си лекарство и го изпрати
мен. Взех го в продължение на 20 дни. Преди да завършите 20-те дни, през които сте били
Взех лекарството, Блистери и Брадавици на тялото ми се разчистваха
само за 14 дни, преди да е бил 20 дни, беше напълно отменен. бях
толкова много щастлив, аз се върнах за проверка и ми казаха, че съм свободен от
вируса напълно. Сега съм съвсем наред. Моля, ако страдате
Всяко хронично и смъртоносно заболяване, като ХИВ / СПИН, РАК, ХРАНИ, ТОЧКИ,
МЪЖКА ОЗНАЧКА, ВАГИНАЛНА БОЛЕСТ / РАЗПРОСТРАНЕНИЕ, ХРОНИЧНА ХЕПАТИТ, ГЕРНИТАЛНИ ВОЙНИ,
ЕПИЛЕПСИЯ, ОРАВНИЯТ РАСТЕЖ / ЦИКС, МИКСТОР, БОЛЕСТИ И БИОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ТУМОР
и много повече ми каза, че ги лекува всички, моля, свържете се незабавно с него
по неговите подробности имам.
EMAIL ADDRESS = drsagbo6088@gmail.com
WHATSAPP = +2347019642881
 
Коментари От: tommy  11:57  вторник, 5 декември 2017 г.Докладвай
обиден коментар
 
КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ГЕНЕТАЛНИТЕ ХРАНИ ОТ Д-Р САГБО ДИБА.
Аз обещах на д-р Саго Дбиба, че ще споделя това свидетелство в Интернет.
Имах признаци на STD, но не бях съвсем сигурен кой. По-късно отидох
да видиш медицинска сестра. Тя погледна гениталиите ми и най-напред каза това
може просто да е обрив, тя направи тест, след което тя каза, че тя изглежда като Генитал
Брадавици и че мога да имам херпес. По-късно беше потвърдено ХЕРПЕС
ми някакво лекарство за херпес и малко крем за брадавици. Все още
не беше работа, аз бях тъжна, мисълта, че аз не исках да бъда добре
Отново. Посетих болници всичко напразно Моето състояние никога не е по - добре
Реших да се излекувам, така че един ден прегледах интернет и аз видях
свидетелство за един Давао Аткинс за това как д-р Саго Дбиба го излекува и него
съпруга на гениталния херпес симплекс с 20 дни, мислех за това
няколко седмици, затова реших да го пробвам, затова се свързах с него и пиша
на неговия имейл адрес. Казах на д-р Сагбо за здравословните ми проблеми и
той ме увери в лек. Той подготви билковото си лекарство и го изпрати
мен. Взех го в продължение на 20 дни. Преди да завършите 20-те дни, през които сте били
Взех лекарството, Блистери и брадавици на тялото ми се разчистваха
само за 14 дни, преди да е бил 20 дни, беше напълно отменен. бях
толкова много щастлив, аз се върнах за проверка и ми казаха, че съм свободен от
вируса напълно. Сега съм съвсем наред. Моля, ако страдате
Всяко хронично и смъртоносно заболяване, като ХИВ / СПИН, РАК, ХРАНИ, ТОЧКИ,
МЪЖКА ОЗНАЧКА, ВАГИНАЛНА БОЛЕСТ / РАЗПРОСТРАНЕНИЕ, ХРОНИЧНА ХЕПАТИТ, ГЕРНИТАЛНИ ВОЙНИ,
ЕПИЛЕПСИЯ, ОРАВНИЯТ РАСТЕЖ / ЦИКС, МИКСТОР, БОЛЕСТИ И БИОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ТУМОР
и много повече ми каза, че ги лекува всички, моля, свържете се незабавно с него
по неговите подробности имам.
EMAIL ADDRESS = drsagbo6088@gmail.com
WHATSAPP = +2347019642881
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022