Още рецепти » През есента бъбреците се чистят най-добре

 През есента бъбреците се чистят най-добре

Есента е време за увеличена активност на бъбреците. За да си представим какво е тяхното натоварване, ще подчертаем само един факт - за 24 часа бъбреците средно 60 пъти пропускат през себе си кръвта, която циркулира в целия организъм. Най-страшните им врагове са камъните, които се образуват в резултат на нарушаване на водно-солевия баланс, недостатъци в работата на отделителната система, неправилно хранене. Камъните са различни по големина - от песъчинка до портокал. Те дълго време може да останат незабелязани, докато в един момент атакуват много тежко: с повдигане, повръщане, силни нетърпими болки от кръста до половите органи и бедрата. Затова - за профилактика и лечение, е добре бъбреците редовно да се почистват.

Полезни рецепти

• За да се предпазите от образуване на камъни, приемайте по 1 с. л. морковен сок 3-4 пъти дневно в продължение на 4-6 месеца.
• Напълнете половинлитрова бутилка до половината от обема й с нарязан лук и залейте догоре с водка. Оставете настойката да престои на топло място 10 дни. Прецедете и приемайте по 1-2 с. л. 2 пъти дневно преди хранене.
• Ако вече имате камъни, сварете в горещо мляко сухи плодове на смокиня (2-3 плодчета на чаша). От получената отвара се пие по 1 чаша всеки ден до пълното разтопяване на камъните.
• За да се разбият камъните на песъчинки, отново се изпълнява рецепта с водка. Необходима е 1 чаша чиста водка, към която добавете 1 чаша сок от червено цвекло и 1 чаша сок от черна ряпа. Сместа престоява 3 денонощия на тъмно при стайна температура. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене. Щом почувствате, че в бъбреците нещо започва да ви "срязва", веднага пригответе гооеща вана, влезте в нея и изпийте бавно чаша горещ чай с лимон.

Към посочените вече сокове прибавете и изчистваща билкова отвара

Смесете по 10 г плод от анасон и овчарска торбичка, по 15 плод на хвойна, корени от гръмотрън и глухарче, 20 г магданоз. Смелете сместа и я измесете добре. 2 с. л. от нея залейте с 2 чаши кипяща вода. Кисне в термос 1-2 часа. Прецедете и отстранете суровината. Пийте от топлата изчистваща течност на неголеми глътки през деня - в промеждутъците между храненията.

Автор: д-р Севдалина Цанева

Представяме Ви:

Главоболието

По данни на Световната здравна организация от него страдат около 85% от населението на земята. Всъщност главоболието е само симптом, а причините то да ни измъчва безмилостно са какви ли не. КОЙ Е...

При подсичане – билки

Става въпрос за интертриго (Intertrigo). Това е възпалително изменение на кожата, което се локализира най-често в областта на съприкосновяващите се телесни повърхности. Среща се както при възрастни, т...

Хипнозата – полезна, но и опасна

Някои смятат, че тя е опасно зомбиране. Други са убедени, че е панацея на всички болести. Къде е истината? Малко история Една от най-екзотичните и тайнствени професии, съществуващи в света, ...

Предястия с шунка

Мус от шунка Прoдукти: 250 г шунка, 1 пакетче краве масло, 150 г сметана, 2 с.л. коняк или ром, 1 к.ч. прясно мляко, 3 ч.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: З...

Начало