Обикновено през пролетта и есента ни препоръчват да изчистим организма си от натрупаните токсини. Много хора се подлагат на немислими процедури, аз винаги съм била и оставам противник на насилието над себе си и предпочитам естествените и физиологични методи. Такава е специалната диета, понякога и краткото гладуване. Но за пречистване на кръвта харесвам най-много лечебните растения. Зная, че идва зима и до пролетта е още далеч, но ми се иска сега да споделя как приготвям една
моя специална салата:
За основа вземам обикновена салатка, примерно 2/3 от целия обем, добавям зелен лук, млади листа от бял равнец, листа от глухарче, листа от жълт кантарион (още 1/3 от обема) и клонче свеж росопас. Подправям салатата с малко зехтин и лимонов сок, които предварително съм разбила с вилица. Тази салата може да се яде всеки ден, дори и месец. Пречиства кръвта, извежда солите и холестерола. Разбира се, най-добре е да се яде самостоятелно, без друга храна и хляб - за закуска или вместо вечеря.
А през есента обичам да пия билков чай:
• Росопас, листа от бяла бреза, коприва, хвощ, трицветна теменуга, корени и стръкове от глухарче, кора от зърнастец и листа от маточина - в равни части. Заливам с 250 мл вряща вода 2 ч.л. от сместа, оставям ги да киснат 10 минути и прецеждам. Пия два пъти на ден по една малка чашка чай (150 мл).
Този чай извежда излишните течности, шлаки, засилва обменните процеси, изчиства кожата и организма като цяло. Правя само два курса на лечение - есен и пролет, а състоянието ми забележимо се подобрява. Моят мъж страдаше от подагра. След като се присъедини към моите лечебни курсове, на практика се избави от сезонното обостряне на болестта.
Тези красиви, бавнорастящи растения изглеждат изключително красиви в група, защото там може да се види огромна гама от багри, но отглеждано и поединично кордилинето е много ефектно. В естествената си ...
Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...
Японска супа Прoдукти: 1 краставица, 2 с.л. зелен грах, 4 ч.ч. месен бульон, 1 ч.л. соев сос, 4 яйца, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки кръгчета. Възв...
По принцип болките в стомаха се появяват доста често във всяка детска възраст. При кърмачето до 1 година болката е предизвикана преди всичко от колики и натрупване на газове в червата. Болката се изяв...