Още рецепти » Пречистваме кръвта с лечебни растения

 Пречистваме кръвта с лечебни растения

Обикновено през пролетта и есента ни препоръчват да изчистим организма си от натрупаните токсини. Много хора се подлагат на немислими процедури, аз винаги съм била и оставам противник на насилието над себе си и предпочитам естествените и физиологични методи. Такава е специалната диета, понякога и краткото гладуване. Но за пречистване на кръвта харесвам най-много лечебните растения. Зная, че идва зима и до пролетта е още далеч, но ми се иска сега да споделя как приготвям една

моя специална салата:

За основа вземам обикновена салатка, примерно 2/3 от целия обем, добавям зелен лук, млади листа от бял равнец, листа от глухарче, листа от жълт кантарион (още 1/3 от обема) и клонче свеж росопас. Подправям салатата с малко зехтин и лимонов сок, които предварително съм разбила с вилица. Тази салата може да се яде всеки ден, дори и месец. Пречиства кръвта, извежда солите и холестерола. Разбира се, най-добре е да се яде самостоятелно, без друга храна и хляб - за закуска или вместо вечеря.

А през есента обичам да пия билков чай:

• Росопас, листа от бяла бреза, коприва, хвощ, трицветна теменуга, корени и стръкове от глухарче, кора от зърнастец и листа от маточина - в равни части. Заливам с 250 мл вряща вода 2 ч.л. от сместа, оставям ги да киснат 10 минути и прецеждам. Пия два пъти на ден по една малка чашка чай (150 мл).

Този чай извежда излишните течности, шлаки, засилва обменните процеси, изчиства кожата и организма като цяло. Правя само два курса на лечение - есен и пролет, а състоянието ми забележимо се подобрява. Моят мъж страдаше от подагра. След като се присъедини към моите лечебни курсове, на практика се избави от сезонното обостряне на болестта.

Автор: Стоянка Ангелова

Представяме Ви:

Новогодишни специалитети

Новогодишна питка Прoдукти: 800 г брашно, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 3-4 с.л. олио, 3 с.л. захар, 1 изравнена ч.л. сол, 1 жълтък за намазване. Нaчин на приготвян...

Красивият пролетен килим се подготвя отсега

Настъпи моментът да настаните двугодишните цветя на постоянното им място. Техните семена се засяват през втората половина на лятото и до есента за разсада се полагат много грижи. От септември до късн...

Минипарниците

Много са видове парници според конструкцията, размера и предназначението им. Някои са големи като стая и по същество се доближават до оранжерията, други са малки - преносими и сезонни. Минипарниците м...

Да направим шницел

Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не тря...

Начало