21.10.2018 година
Р
ецепта на деня
Пилешки бутчета с праз
Продукти: • 4 пилешки бутчета • 1 глава лук • 4 моркова • 3 картофа • 2 стръка праз • 5 с.л. олио • 2 ч.ч. пилешки бульон • сол Начин на приготвяне: Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч. В същата... [още]
Ш
ведска маса
Солени бухти от варено тесто
Продукти: • 1,5 ч.ч. вода • 1 с.л. разтопено масло • 1,5 ч.ч. брашно • 250 г сирене • 2 яйца • черен пипер • олио • кашкавал Начин на приготвяне: Слагаме водата да заври заедно с маслото. Изсипваме наведнъж брашното и бъркаме бързо, за да получим гладко тесто. Прибавяме... [още]
Б
ългарският вкус
Картофи по селски
Продукти: • 400 г картофи • 75 г сланина • 500 г месо • 2 глави лук • 200 г кисели краставички • черен пипер • сол • магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, начукваме го и подправяме със сол и смлян черен пипер. Запържваме месните хапки заедно съ... [още]
К
улинарен глобус
Лахманийоти със сирене
Продукти: • 3 1/2 ч. ч. брашно • 1 пакетче суха мая • 2 каф. л. захар • 2 каф. л. сол • 1/4 ч. ч. олио • 100 г натрошено сирене (рокфор или синьо сирене) • 2-3 стръка ситно нарязан пресен зелен лук • 1 ч.ч. вода Начин на приготвяне: Смесваме всички продукти до получаван... [още]

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018