Продукти:
• 700-800 г овнешки или свински сърца
• 2/3 пакетче краве масло
• 600 г арпаджик
• 1 малка глава чесън
• 1 к.ч. вино
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме сърцата по дължина на половинки и ги почистваме от артериите и кръвта. Измиваме ги добре и ги нарязваме на дребно. Обелваме скилидките чесън и почистваме арпаджика.
В тенджера под налягане слагаме месото, чесъна и арпаджика, зърната черен пипер, маслото, виното и размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре. Поръсваме червения пипер и малко стрита чубрица и разбъркваме. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите и посоляваме на вкус.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...