Кулинарни рецепти » Сърца попска яхния

 Сърца попска яхния

Продукти:

• 700-800 г овнешки или свински сърца
• 2/3 пакетче краве масло
• 600 г арпаджик
• 1 малка глава чесън
• 1 к.ч. вино
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме сърцата по дължина на половинки и ги почистваме от артериите и кръвта. Измиваме ги добре и ги нарязваме на дребно. Обелваме скилидките чесън и почистваме арпаджика.

В тенджера под налягане слагаме месото, чесъна и арпаджика, зърната черен пипер, маслото, виното и размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре. Поръсваме червения пипер и малко стрита чубрица и разбъркваме. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите и посоляваме на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: Нина Филипова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало