Козметични рецепти » Как да скрием дребните недостатъци

 Как да скрием дребните недостатъци

С помощта на пластичната хирургия двойната брадичка изчезва, дългият масивен нос се скъсява и придобива завидно изящество. Почти същото можем да постигнем и без да се оставяме на скалпела,а като се обърнем към прикриващия дефектите грим, изберем си прическа, съобразена с особеностите на лицето, и заимстваме някой и друг трик от професионалните визажисти. Опитайте и ще видите - чудесата са възможни.

Интелигентните прически

Гримът, прическата, начинът, по който държим главата си - само така можем да прикрием малките грешки на природата и даже да извлечем полза от тях, „Нестандартните лица често са по-интересни и привлекателни от някои други с прекалено правилни, но в крайна сметка скучни и безлични черти", казва Видал Сасун, един от най-големите коафьори на нашето време.

Челото: бретоньт спасява положението.

Според Видал Сасун умело оформеният бретон е в състояние да разкраси всяка жена, но все пак не бива да се забравя, че има безкрайно много негови разновидности. Така например, ако бретонът се скъси на слепоочията - т. нар. бретон на Клеопатра, тясното чело се разширява оптически. Ако пък се подстриже овално, т. е. най-къс е в средата и най-дълъг на слепоочията, челото ще изглежда по-високо. Въздушният филиран бретон прави по-малко забележим дългия нос, а отрязаният на черта до веждите кара очите да изпъкват.

Двойна брадичка: не се подстригвайте късо.

Този недостатък може да състари и най-младите жени, затова направете всичко възможно да го прикриете. Избягвайте много късата коса, съветва Жан-Луи Давид, и се ориентирайте към средни дължини, които омекотяват долната част на лицето. Големите фризьори единодушно препоръчват на дамите с двойна брадичка изтънено каре и прав или подстриган на лек диагонал бретон. Много добро решение според Жан-Марк Маниатис е и изсветляването на косата, обрамчваща лицето.

Изпъкнала брадичка: за вас е средно дългата коса

За да намалите голямото разстояние между върха на брадичката си и меката част на ушите, косата, подстригана на каре до раменете, трябва да се дооформи в овал и да се носи на среден път (със или без бретон).

Гърбав нос: обърнете внимание на тила

Нищо не е по-трудно за прикриване от носа, затова в повечето случаи е най-добре да се примирите и да се задоволите с постигането на баланс между него и косата в задната част на главата. „Много често обръщаме внимание само на косата около лицето, обясняват известните стилисти, но тилът е страшно важен за хармоничния профил." Затова, изберете си прическа с достатъчно обем отзад и можете да сте сигурни, че носът ви ще стане не толкова забележим. Малък нос: опънете косата си назад И миниатюрните носове създават проблеми. Фризьорите са на мнение, че ако вашият случай е такъв, трябва да носите косата си опъната назад. Ако е къса, стилизирайте я с вакса или гел и не й позволявайте да пада над челото. Когато е дълга, приберете я на дискретен кок ниско на врата,

Камуфлиpaщият грим

С негова помощ спокойно можем да се променим в положителна посока, За да постигнем съвършенството обаче, са ни нужни доста „тренировки" пред огледалото и доста чувство за мярка.

Дълъг нос: сложете по-тъмна пудра на върха му.

Масивен нос: ако сте достатъчно сръчна, нанесете тъмна пудра отстрани. В противен случай старайте се да се гримирате така, че носът ви никога да не блести.

Ниско чело: сложете малко блестяща пудра в средата му. Ако косата ви расте съвсем близо до веждите, можете да я епилирате с лазер при слепоочията.

Прекалено високо чело: поставете руж в корените на косата над челото, като движите четката хоризонтално. Не опъвайте косата си назад. Масивна брадичка: прокарайте четката си с руж или по-тъмна пудра по контура на лицето. Не забравяйте да сложите малко руж и на адамовата си ябълка.

Хлътнала брадичка: намалете обема на долната си устна с по-светъл фон дьо тен и нанесете светло или неутрално червило. Горната устна оцветете в по-интензивен нюанс, след като прецизно оформите контура й с молив.

Малки, приближени очи: сложете светли сенки под веждите и перлени във вътрешните ъгли на очите. Накарайте ги да блестят с помощта на руж, нанесен върху горната част на скулите.

Удължете шията си

Профилът, който ни създава толкова притеснения, не завършва с брадичката, а продължава с шията, често къса и издадена напред като на щраус или на гъска (както предпочитате), Тази поза тревожи кинезитерапевтите, понеже натоварва гръбначния стълб, а и не е особено естетична. За да се отървем от нея, не е зле редовно да правим няколко лесни упражнения:

• Стегнете задните си части, глътнете корема, смъкнете надолу раменете и леко повдигнете нагоре брадичката си. Именно сега главата ви е в правилно положение спрямо торса и торсът спрямо ханша.
• Повдигнете малко огледалото за обратно виждане в колата си. Така ще сте принудена да опъвате шия, щом искате да следите движението зад себе си.
• Сутрин след ставане от сън или докато чакате светофарът да светне зелено, тренирайте мускулите на шията си, произнасяйки отчетливо А, Е, И, О, У.
• Ако носите тежка чанта на рамо, компенсирайте смъкването му надолу, като опънете шия в противоположна посока. Сменяйте често раменете.
• Правете коремни преси, за да засилите мускулатурата в тази част на тялото си. Ако тя е слаба, коремът се издава напред, следван от шията.

Добрите навици

• Избягвайте да четете в леглото с купчина възглавници под главата или опрени на лакът.
• Екранът на компютъра трябва да е на безопасно разстояние от очите ви.
• Когато говорите по телефона, не дръжте слушалката между шията и рамото си.

Полезно е да знаете

Постоянното издаване на врата напред води до образуване на мастна топка в горната част на гръбначния стълб. Наречена бизонска гърбица, тя е съпътствана от болки между двете плешки и в кръста. Само ако държите главата си в правилно положение, ще облекчите състоянието си и даже ще се отървете от грозната „гърбица".

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Как да вземем акъла на другия

В края на краищата всичко омръзва. Даже сексът. Даже великолепният. Даже с най-любимия и близък човек на света - със собствения мъж. Как с годините да не загубите емоционалната близост и да не охладне...

Модата на изкуствените мигли

Най-новият метод за поставяне на изкуствени мигли е този на снопчета, използват го в почти всички по-изискани козметични салони. Изкуствените мигли, които се поставят на целите ленти вече са отживелиц...

Гримът - всяко нещо пo реда си

Ефектът от усилията ни да се разкрасим зависи до голяма степен от последователността, в която полагаме макиажа си. Ето какво ни съветват визажистите: Първа стъпка: Тъй като гримът върху о...

Елегантна ли сте?

Бъдете честна в отговорите си, за да можете да прецените обективно как стоят нещата при вас и да разберете дали не трябва да коригирате имиджа си (точките, които получавате, са изписани в скобите). ...

Начало