Козметични рецепти » Татуировките – изкуство и мода

 Татуировките – изкуство и мода

Татуировката не е само способ да се разграничиш от тълпата. Днес художественото и изпълнение е достигнало такова ниво, че тя е станала предмет на изкуството и модата.

Художествената татуировка носи в себе си отпечатък от вкуса на собственика, образи от неговия живот и духа на времето. Тя е част от древния свят, дошла по наследство във вече доста видоизменена форма. Счита се, че характера на изобразените същества или тайния смисъл на изображенията приличат на собственика на татуировките. Например, драконът изразява честолюбие, паунът – самовлюбеност, цветята – жажда за живот и красота. Или подсъзнателните свойства на характера на носещия татуировката, са се въплътили в рисунките, които носи. В най-добрия случай татуировката може да ви промени живота и като правило по-добро.

Да бъде или да не бъде

Опитните майстори ви съветват, ако имате съмнения относно татуировката по-добре да не я правите. След премахването и ще остане, макар и слабо видим, но все пак белег, който може да се скрие само с нови рисунки. Ако не сте сигурни, че татуировката я искате завинаги, то направете си само временна или такава с къна. Временната татуировка е трайна от няколко месеца до няколко години, а татуировката с кана до около месец. Затова пък, ако по тялото имате бенки или пигментни петна можете завинаги да ги скриете с помощта на трайната татуировката.

Стил на татуировките

Да избереш подходящите рисунки съвсем не е просто. От разнообразието, което съществува може да ви се завърти главата. За да не се объркате, когато майстора постави пред вас десет каталога, ориентирайте се от по-рано. Сюжетът може да взаимствате практически от любима област, било то изкуство, астрономия или просто надпис. Всичко се определя от вашата фантазия. За жените най-подходящи са следните видове татуировки:

Татуировки с растения

Като правило те са най-безобидни и неутрални. Изобразяват цветя, листа растителни орнаменти и други теми, свързани с растителния свят. Могат да се комбинират и с други стилове.

Анималистични татуировки

Изобразяват животни, птици, насекоми, риби и други представители на животинския свят. В древността такива татуировки отразявали силата и качествата на племената, които ги носели. В наши дни такива татуировки всеки си избира индивидуално. Често са инспирирани от съня или пък са животни, които харесвате или с които се отъждествявате.

Етно татуировки

В основата им стоят различни орнаменти и рисунки, характерни за различни народи по света. Сред тях – келтски, индийски, полинезийски и др. Татуировките с къна например, и до сега са много популярни в арабските страни и Индия.

Американска класика

Татуировките в традиционен американски стил са сърца, лентички с надписи, лястовички, кинжали със змии и т.н., изпълнени в подчертано примитивен стил.

Стил Фентъзи

Изобразяват дракони, елфи, еднорог, преплитащи се с келтски орнаменти. Към тях спадат и татуировките в анимационен стил и стил Манга.

Портретни татуировки

Този стил е популярен главно в Западна Европа. Татуировката може да изобразява както портрет на любим човек така и кино или поп звезда, знаменити спортисти, президенти, духовни лидери и т.н.

Къде да си направите татуировка

След като сте избрали рисунка е необходимо да определите размера и мястото на нанасяне. Съществува известна зависимост между формата и разположението на рисунката. Например, татуировка на рамото е по-добре да се направи в заоблени форми. Миниатюрните и тънките татуировки са подходящи за интимните зони – седалището или зоната на бикините. Да се сложите много малка татуировка на видно място на плешката или глезена не ви съветват майсторите. От далече рисунката ще е незабележима и ще изглежда като тъмно петно. Колкото по-сложна е рисунката, толкова по-голяма площ ще е необходима за нея, иначе ще ви трябва лупа за да разберете сюжета на татуировката.

Болезнено ли е нанасянето

Разбира се, че процедурата е болезнена. По тялото има удобно и неудобно места за нанасяне на татуировки. Винаги е дълго и сложно да се татуира в областта на пъпа, защото кожата там много лесно се движи. Най-болезнените зони са в близост до кости или където кожата е много тънка. По-нечувствителни са зоните на ръцете, краката, плещите, гърба и седалището.

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

Ноктопластика

Преди да споменем за технологията в удължаването на ноктите ще ви разкажем малко за появата и развитието на ноктената индустрия. Всичко започнало когато за основа на изкуствените нокти послужили книжн...

За да се освободите от напрежението

1. Ако изпитвате необяснимо безпокойство. Заоблете пръстите на лявата си ръка и с палеца на дясната масажирайте точката, разположена в центъра на дланта - тя съответства на слънчевия сплит. 2. Ако в...

Гримиране за начинаещи

Усилията да изглеждаш добре започват с правилното гримиране, а това никак не е лесна работа. Направо си е цяла наука и се изисква да имаш усет към цветовете. Какво трябва да знаете предварително...

Неотразимият бюст – как да го постигнем?

Открай време жените, осъзнавайки добре какво въздействие оказва бюстът им върху противоположния пол, са се стремили да му придадат по-пищен и съблазнителен вид. И днес много еви продължават да се пита...

Начало