Козметични рецепти » Лифтинг за красиво стареене

 Лифтинг за красиво стареене

Рано или късно идва денят, когато заставайки срещу огледалото с ужас забелязвате първите бръчки. Трябва да преживеете новия етап от живота си философски, да не изпадате в паника. И просто да потърсите верните начини за противодействие. Често пъти това е лифтингът - козметична процедура за опъване на кожата. Е, честно трябва да признаем, че рано или късно в борбата за младост претърпяваме загуба. Но все пак, съвременните козметични средства и процедури дават възможност на жената да отдалечи „момента на ужаса”.
В зависимост от състоянието на кожата и склонностите ви към експерименте вие може да прибегнете, както до радикалните мерки чрез корекции (пластичната хирургия), така и до някои по-щадящи процедури. Всички те обаче са обединени под общото понятие „лифтинг”.
Лифтингът е опъване на кожата, което се постига по най-различни начини.
А необходимостта за това се появява в един момент, когато започват да протичат негативни изменения в структурата на кожата и тъканите на лицето. И това не се изразява само в появата на коварните бръчки.

Откъде идват бръчките?

Намаляването на еластичността на кожата е свързано с намаляване образованията на колагенови и еластинови влакна. Към това се добавя и спадане на тонуса на мускулите на лицето и преразпределението на подкожната мазнина на тъканите.
В крайна сметка се задълбочава не само появата на бръчки, но и на назолабиални гънки, натежаване и увисване на клепачите, хлътване на бузите и така се променя целият контур на лицето. Към по-лошо се променя и цветът му. Разбира се, тези изменения не са свързани само с възрастта. Често решаващи се оказват наследствените и генетични фактори.Отрицателно отражение има и начинът на живот - злоупотреба с ултравиолетови (слънчеви) лъчи, стрес, алкохол и цигари, всекидневно пренебрежение към грижата за кожата на лицето.
Още един фактор е много важен - рязкото сваляне на килограми, след което кожата увисва и не успява да възстанови самостоятелно еластичността си. Има и много други фактори, които влияят на кожата и правят лифтинга необходим. Той се използва не само заради възрастта, а заради обективната промяна на лицето. Прилагането му в по-млада възраст дава не толкова коригиращ, колкото профилактичен ефект, който забавя възрастовите изменения.

Видове лифтинг

Хирургичният лифтинг

е най-радикалният начин за решаване на проблемите, които са в състояние, както да радват, така и да натъжават. Хирургичният лифтинг - ритидектомия или опъване на лицето, е известен още от началото на миналия век. Първите такива операции са направени през 1901-1906 г., но за тях хирурзите признават едва през 1930 г., когато пластиката получава своето признание.
Днес хирургичният лифтинг е в тройката на най-популярните пластични операции наравно с липосукцията и уголемяването на гърдите.
Операцията по правило се прави в долната част на лицето, в района на шията, но може и във високата част. Това е така, защото често пъти стареенето се проявява на различни части на лицето, които трябва да се коригират. Такива операции (особено, когато се правят за първи път и не влияят на подкожния слой) не засягат жизнено важни органи и затова не са опасни. Проблемът се крие в това, че оперативната намеса е върху лицето и най-малката грешка на хирурга трудно може да бъде скрита от очите на хората. При това, при упойките се използват силно действащи препарати, които по принцип представляват сериозна опасност.
След операция на лицето, възстановяването продължава около 4-8 седмици, а следоперативният период се понася леко, като се изключи известния дискомфорт от появата на синини и отоци. Най-често ефектът от операцията зависи от генетичните особености на организма и начина на живот на оперирания.
Много често процедурата се повтаря след 7-10 години. Смята се, че такива операции са допустими най-много 2-3 пъти през целия живот, като всяка следваща оперативна намеса изисква работа на по-дълбоки слоеве.
Разбира се, оперативният лифтинг е последният стадий в борбата за младост и красота. Днес съществуват много други щадящи процедури, които не са по-малко ефективни от него. Но ефектът им е по-краткотраен. Използват се в началния стадий, когато кожата започва да остарява.

Електротерапевтични методики

След високо волтова галванотерапия под въздействието на импулси на постоянен ток се активизира кръвообръщението, настъпва лимфодренаж, намаляват се отоците.
При нервно-мускулни стимулации (миостимулации) настъпва редуване на съкращенията и отпускането на мускулите на лицето. А при микротокова нервно-мускулна електростимулация се използва слаб импулсен ток, който въздейства на организма леко. При това се стимулира лимфодренажът и микроциркулацията на кръвта.
Има и много други козметични процедури на лифтинга. Например, при мезотерапията се използва коктейл от хиалуронова киселина, което позволява да се възстанови влажността на кожата.
Подобрението на лимфодренажа може да стане с помощта на обикновен или вакумен масаж.

Ултразвуковият лифтинг

позволява да се тонизират мускулите на лицето и да се възстанови еластичността на кожата, при това на практика се унищожават и бръчките. При фотоподмладяването, където въздействието се постига с помощта на мощен светлинен лъч, се ускорява синтеза на колагена и еластина на кожата.

Лифтинг-макиаж

Най-простият начин да се скрият едва появилите се следи на стареенето или други негативни промени по кожата на лицето е с лифтинг-макиажа. С помощта на декоративната козметика може да осветлите участъците на кожата под очите, назолабиалните гънки. Ако нанесете руж само на повърхностния слой на бузите и повдигнете малко краищата на веждите, ще се промени целият контур на лицето. Освен това матовите тонове на декоративната козметика малко състаряват лицето, затова трябва да се използват палитри с т.н. светлинен ефект. Козметичните средства се нанасят на лицето само след основно почистване и овлажняване на кожата.
Може да се използва прозрачна силиконова база, която преди нанасянето на макиажа да запълни появилите се бръчки и по този начин да ги заглади.
Всяка жена трябва да има на разположение богат арсенал от средства с ефекта на лифтинг. Преди всичко различни кремове, маски и средства за участъците под очите. В техния състав обикновено влиза хиалуроновата киселина, антиоксиданти, регенериращи добавки, колагенов комплекс, микро и макро елементи, витамини, липиди. Често те са създадени на натурална основа, с използването на екстрат от лекарствени растения, екстрат от магданоз и боровинки, хлебни семена.
Има такива кремове и гелове, които притежават мигновен лифтинг-ефект, който заглажда и опъва кожата за няколко часа. Те са ви необходими при срещи, когато трябва да изглеждате блестящо.

Автор: Лили Стефанова

Представяме Ви:

Вредните съставки в козметиката

Кои са основните съставки, вредни в козметиката? Най-основни и вредни са парабените. Често преглеждам известни марки козметика, за да видя дали има промяна в съдържанието и дали са премахнати па...

Косата – повече обем, блясък и жизненост

Всички мечтаем за здрава, гъста и мека като коприна грива. Възможно е да го постигнем, като полагаме редовни грижи и използваме подходящи продукти. Първо обаче трябва да си поставим точна диагноза, по...

Когато краката ви създават проблеми

За да не ви тежат Легнете по гръб и повдигнете единия нагоре, Масажирайте го с леки кръгови движения в посока от ходилото към ханша. Завършете, притискайки крака с дланите си, които трябва да про...

Гимнастика под душа

Протягайте се под душа всяка сутрин, за да поддържате във форма тялото си. Водата трябва да е хладка. Не оставайте под нея повече от 10 минути. Тялото си ще измиете основно само за 2 минути и полови...

Начало