Козметични рецепти » За хубава коса надникнете в кухнята

 За хубава коса надникнете в кухнята

Омръзнало ви е да пробвате все нови и нови шампоани, маски, балсами? Нормална реакция, казва прочутият френски коафьор Жак Десанж и ни съветва, поне от време на време, да се възползваме от продуктите, които винаги са на наше разположение.

Червено вино

Премахва зеленикавия оттенък, който добива светлата коса след къпане в басейн или при миене със силно хлорирана вода. Виното се нанася преди измиване, после се процедира по класическия начин, включващ шампоан + балсам.

Лимон

Изсветлява косата на блондинките, особено ако те постоят поне половин час на слънце, след като намажат главите си с лимонов сок.

Чай

Придава обем. Чаят, който непременно трябва да е силен, се втрива в корените на косата, стига тя да не е много светла.

Яйце

Замества шампоана, има подхранващи и регенериращи свойства. Разбийте два жълтъка в чаша топла вода и измийте косата си с тях, после я изплакнете с голямо количество вода.

Желатин

Косата ви ще изглежда по-гъста, ако към шампоана, който използвате, добавите супена лъжица желатин.

Кисело мляко

Нанесете го вместо маска върху току-що измитата си коса. Дръжте 20 минути, след това изплакнете добре.

Мед

Добавен към шампоана в съотношение 1:3, той предотвратява прекомерното изсушаване на косъма.

Кафе

Ако силно черно кафе се нанесе за половин час върху суха черна или тъмнокестенява коса, тя ще добие невероятен блясък и мекота, след като се измие.

Черен хляб

Залейте дебела филия ръжен хляб с гореща вода, изчакайте малко и намачкайте на кашица. Ще получите ефикасно средство „2 в 1"- сместа ще ви подейства и като шампоан, и като маска.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Как да вземем акъла на другия

В края на краищата всичко омръзва. Даже сексът. Даже великолепният. Даже с най-любимия и близък човек на света - със собствения мъж. Как с годините да не загубите емоционалната близост и да не охладне...

20 начина да запазим блестящата си форма

Лятното безгрижие, чистият въздух край морето и в планината, умерената доза слънчеви лъчи - всички те са причината да се завърнем към реалностите на всекидневието отпочинали, с по-чиста и гладка кожа,...

За да се освободите от напрежението

1. Ако изпитвате необяснимо безпокойство. Заоблете пръстите на лявата си ръка и с палеца на дясната масажирайте точката, разположена в центъра на дланта - тя съответства на слънчевия сплит. 2. Ако в...

Какво ни пречи да бъдем щастливи

Понякога това, което не ни позволява да продължим напред, са неща, които са станали в миналото. И понякога е повече от необходимо да се отървем от тези стари неща, за да могат новите, доста по-полезни...

Начало