Козметични рецепти » Как да използваме вълшебните моливи?

 Как да използваме вълшебните моливи?

Моливите са в състояние да подчертаят, дори да променят формата на очите, веждите и устните или пък да ги направят по-изразителни. Те наистина вършат чудеса, затова ги използвайте на воля.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ

С един само молив можете да гримирате очите и едновременно с това да придадете цвят на скулите и дори да го използвате като червило или гланц за устни.

ПРИДАВАТ ОБЕМ

Като очертаем устните си с молив, те изглеждат по-плътни и сочни. Важното е обаче той да бъде в нюанс, близък до цвета на червилото или гланца.
Започваме от средата на горната устна, като се движим към ъгълчетата, после продължаваме от средата на долната устна към краищата.
• Ако искате дебелите устни да изглеждат по-тънки, очертайте ги от вътрешната страна на естествения им контур.
• Ако желаете да изглеждат оптически по-пълни, очертайте ги малко извън естествения им контур.
• Ако устните ви са много тънки, подчертайте с молив за устни горните две извивки (все едно рисувате сърчице).
• Ако са асиметрични, изтънете дебелата и уголемете тънката с помощта на молива.
• Ако извивките на горната устна са ъгловати, “заоблете” ги с молива.
• Ако са почти незабележими, отново ги заоблете с формата на сърчице.

ПОДЧЕРТАВАТ ОЧИТЕ

Моливът придава по-красива линия на очите, прави ги да изглеждат по-големи. Започвайте очертаването на долния контур на очите, като движите молива от вътрешния ъгъл навън и леко излезете извън него. Така очите ви ще добият бадемовидна форма. С помощта на моливите можете оптически да ги уголемявате, раздалечавате, събирате или смалявате.
• Изтеглената върху горните клепачи линия прави общия грим на очите по-елегантен.
• Тънка линия в основата на горните клепачи придава изразителност и дълбочина на погледа.
• Сребристите, седефените и златистият моливи ще накарат очите ви да сияят.
• Очертаването на вътрешния ръб на долния клепач оптически смалява окото. Ако желаете да постигнете такъв ефект, прекарайте линия точно в основата на миглите.

БЕЛИЯТ МОЛИВ ЗА ОЧИ

Прави очите да изглеждат по-големи. През деня нанасяйте само една точка от него във вътрешния ъгъл на очите. Вечер го нанасяйте по цялата долна линия на очите.

МОЛИВ ЗА ВЕЖДИ

Избираме молив в цвят, близък до естествения цвят на косата и веждите ни. Нанасяме го, като го държим под наклон. Очертаваме ги внимателно, след което с памучен тампон отстраняваме излишното количество.
• С молива-коректор казваме сбогом на несъвършенствата.
• Червените петънца по кожата на лицето, черните точки и тъмни кръгове под очите могат да се прикрият с молив-коректор. След него нанесете фон дьо тен.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

Козметика – кога и как?

Какво да сторим по-напред, когато се гримираме, грижим се за красотата на лицето, на тялото или на ноктите си? Доста често се случва да не знаем кога да използваме този или онзи продукт, въпреки че от...

Криотерапия за хубост

Ледът е в състояние да направи чудеса за външността ви стига да знаете как до го използвате. 1. При себореен дерматит, широки пори, акне, проблем на кожа. Вземете по 1 супена лъжица цветове от...

Отива ли ви бретон?

Наистина, бретонът е много актуален, но той може както да ни разхубави, така и да ви загрози. Направете си бретон, ако: Косата ви е права и тънка – допълнителната линия над веждите, образува...

Мода за бъдещи майки

В периода на бременността жената преминава през различни чувства и емоции, затова е много важно те да са положителни. Какво подобрява настроението на всяка жена? Чувството за увереност в собствените с...

Начало