Козметични рецепти » Как да прикрием дребните дефекти

 Как да прикрием дребните дефекти

Всички искаме да сме съвършени като топмоделите - с блестящи огромни очи, фин закачлив нос, сочни устни... Ще го постигнем, без да прибягваме до пластичната хирургия, а като се доверим на някои изпитани трикове, прилагани с успех от професионалните гримьори.

Носът

Няма значение дали си го харесвате или не, ще се съгласите, че именно той придава характер на лицето. Ако обаче формата му ви комплексира, лесно ще го промените към по-добро.
1. Прекалено дълъг нос.
За да го „скъсите" визуално, нанесете тъмен фон дьо тен в края му и деликатно го размажете с пръст така, че да няма рязка граница.
2. Прекалено широк нос.
Начинът на действие е същият, но този път тъмният фон дьо тен се поставя върху ноздрите, а в средата на носа, по цялата му дължина, се слага светъл коректор.
Най-важното: И в двата случая вниманието на околните може да се отклони от носа и да се насочи към очите или устните, стига те да се гримират достатъчно ярко.

Очите

Загадъчният и блестящ поглед, омагьосващ на секундата противоположния пол, няма нищо общо нито с големината, нито с цвета на очите. Умело положеният грим обаче е в състояние да им придаде още по-голямо очарование.
1. Очите ви са прекалено малки.
За да ги разширите оптически, първо нанесете бял или светлосин молив по вътрешния ръб на долния клепач. След това, изтегляйки ги към слепоочията, поставете светли сенки чак до веждите и очертайте с по-тъмен цвят основата на горните мигли. Накрая сложете черна спирала и срешете веждите си нагоре - косъмчетата можете да фиксирате с малко лак за коса. Избягвайте: тъмния грим, защото „затваря" погледа.
2. Очите ви са прекалено приближени.
Ако кожата във външните им ъгли е зачервена, камуфлирайте я със светъл коректор. Върху подвижния клепач се нанасят тъмни сенки, изтеглени нагоре, към външния край на веждите, а във вътрешните ъгли на очите се поставят бели перлени сенки. Избягвайте: плътната очна линия,
3. Очите ви са прекалено раздалечени.
Нанесете потъмни сенки във вътрешните им ъгли и „приближете" веждите си, като с помощта на сух молив ги уплътните в основата им.
Най-важното: Непременно поставете бели перлени сенки под веждите, за да уравновесите грима, в противен случай той ще изглежда неестествено.

Скулите

Ружът гарантира свежест и на най-уморените лица. Как обаче да го поставим така, че да не приличаме на матрьошки?
1. Бузите ви са доста пухкави. За да си придадете вид на фатална жена, сложете ружа точно във вдлъбнатината под горната челюст и го изтеглете към окото. Избягвайте: яркочервените и наситенорозови цветове. По-добре се ориентирайте към брика, корала и прасковеното.
2. Страните ви са хлътнали.
Нанесете ружа в кръг точно върху най-издадената част на скулите. Най-важното:| За да сте сигурни, че няма да сбъркате, усмихнете се пред огледалото.
3. Изобщо нямате скули. Нанесете малко перлени сенки върху най-горната част на бузите, под очите, за да привлечете по този начин светлината. Ружът се поставя точно отдолу, като за предпочитане е той да бъде в по-тъмен цвят.

Устните

Устните, които всички харесват, са изящно очертани, сочни, сексапилни и какво ли не още, но в никакъв случай вулгарни, затова забравете веднъж завинаги тъмния контур около тях, приоритет на не особено стилните дами.
1. Неправилни очертания. Като използвате молив с неутрален цвят, изрисувайте правилния контур на устните си, започвайки от центъра на горната и от краищата на долната. Най-важното: Ще ви бъде по-лесно, ако не се опитвате да постигнете плътна непрекъсната линия, а направите пунктир, който по-късно ще съедините с четчица.
2. Тънки устни.
Очертайте ги с молив в цвета на червилото, като излезете от естествените очертания най-много с 2 мм. Най-важното: За да станат видимо по-сочни устните ви, поставете в средата на долната и на горната гланц или златисти сенки за очи.
3. Тъжно увиснали ъгълчета на устните.
Коригирайте дефекта с молив, като леко повдигнете извивката на горната устна. После нанесете червило. Най-важното: Устните ви ще изглежат още по-красиво очертани, ако около тях поставите светъл коректор и го разтриете с пръст или с четчица.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Как да се сдобием с перфектен бюст?

Обект на страст, повод за вечни спорове, причина за лошо самочувствие или за гордост, гърдите са възпявани от векове от поетите. И сравнявани с какво ли не. В действителност те са една доста прозаична...

7 обяснения на косопада

Дали сме здрави - за това може да се съди и по състоянието на косата ни. Започне ли да капе, значи нещо не е наред. Но какво по-точно? Сигурно знаете, че човешкият косъм живее от три до пет години и с...

Как да скрием дребните недостатъци

С помощта на пластичната хирургия двойната брадичка изчезва, дългият масивен нос се скъсява и придобива завидно изящество. Почти същото можем да постигнем и без да се оставяме на скалпела,а като се об...

Открий своя личен стил!

Направете така, че той да се превърне в добре разпознаваема марка Всяка жена, независимо от възрастта си, е заинтересувана от определянето на собствен стил в обличането. Ако знаете какво ви подхо...

Начало