Козметични рецепти » Грим за светлооки

 Грим за светлооки

Кафявото, наситено бежовото и златисто ръждивото - тези три много актуални есенни нюанса са особено подходящи за гримиране на светлооки жени, тъй като благодарение на тях ирисите им изпъкват още повече, а погледът става наистина незабравим.

Сенките

Когато покривате с фин слой фон дьо тен лицето и шията си, не пропускайте клепачите - само така ще сте сигурни, че сенките ви няма да се размажат през целия ден. Най-добър ефект се постига, като със специален апликатор се поставят светлобежови сенки от миглите до веждите и след това, само върху подвижните клепачи, се нанесат наситено кафяви. Препоръката на гримьорите е те да се изтеглят леко нагоре, в посока към външния край на веждите.

Подчертайте клепачите

За целта с помощта на тънка четчица нанесете по-тъмни сенки в сгъвката на клепачите, започвайки от вътрешния ъгъл на окото и стигайки до външния. Повторете два пъти, за да постигнете отчетливост на рисунъка, който визажистите наричат банан, после леко го разтрийте с пръст в посока към слепоочията. Ще се убедите сами, че след това погледът става много по-загадъчен.

Включете в действие и молива за очи

Със сравнително сух кафяв молив очертайте горния и долния клепач. За да ви е по-лесно, първо нанесете точици между миглите, после ги съединете. Искате ли очите ви да изглеждат огромни, постарайте се горната и долната контурна линия на клепачите да излязат малко извън естествените очертания и да образуват нещо като триъгълниче във външния ъгъл на окото. Накрая прокарайте апликатора си върху очната линия - размазвайки я леко, ще постигнете по-голяма естественост.

Идва ред на спиралата

Използвайте туш за мигли, който ги издължава и прави по-обемни. Желателно е цветът му да бъде наситено кафяв. Започнете с горните ресници, нанасяйки спиралата на зигзаг. После повторете операцията, но само във външния край на миглите. Дръжте четчицата така, че да ги извиете добре, докато ги оцветявате. За финал нанесете само един пласт туш на долните ресници.

Търсете хармонията

За да изпъкнат още повече светлите очи, направете всичко възможно лицето ви да изглежда идеално. За целта фиксирайте светлия си фон дьо тен с пудра на прах, сложете минимално количество руж във вдлъбнатината под скулите и не пропускайте да изчеткате нагоре веждите. Както всичко останало, и червилото ви трябва да е с бежово-кафяв нюанс.

Вашата палитра

Освен кафяво на светлите очи отиват и виолетово, опушено сиво, лилаво, розово. Избягвайте обаче синьото и зеленото - те буквално ще приглушат блясъка на ирисите ви.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Гардероб според фигурата

Не изпадайте в паника, ако не знаете какво точно ви отива. Спазвайте няколко прости правила при изборът на дрехи и ще изглеждате елегантна и привлекателна, независимо от това дали сте едра, дребна или...

Релакс с помощта на орто-биономията

Най-после имате малко време за себе си. Децата вече са в леглото, съдовете са измити... Жалко, че не разполагате с персонален масажист, който да прогони напрежението, натрупало се в тялото ви през ден...

Грижи за лицето през зимата

С наближаването на коледните празници всяка жена иска да бъде красива. За съжаление зимата, студа, вятъра и дефицита на витамини оставят своя неприятен отпечатък върху външността. Кожата става суха, б...

Събуждането като ритуал

Силно кафе, любима музика, новините от радиото или студен душ - различни хора, различни начини за ободряване сутрин. Не всички обаче са достатъчно ефикасни, а и, от друга страна, ако не сте се наспали...

Начало