Продукти:
• 7-8 червени доматчета
• 2-3 моркова
• 1 червена чушка „Капия”
• 2-3 розички карфиол
• 3-4 листа целина
• 3-4 с.л. оцет
• 1 с.л. сол
• 1/2 с.л. захар
• 1 аспирин
Начин на приготвяне:
Надупчваме доматчетата и с вилица. Надупчваме и чушката, без да махаме семената. Нарязваме морковите на колелца.
На дъното на буркан от 800 мл слагаме подправките и го пълним с подготвените зеленчуци. Наливаме вода до гърлото, затваряме херметически и оставяме на слънце за 10 дни, като периодично обръщаме буркана ту нагоре, ту надолу.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...