Кулинарни рецепти » Хрупкави краставички

 Хрупкави краставички

Продукти:

• краставички

Саламура: (за буркан от 3 л)

• 1,2 л вода
• 160 мл оцет
• 80 г сол

Начин на приготвяне:

Заливаме почистените и измити краставички със студена вода и оставяме да престоят 1 час. После ги нареждаме в буркана, заливаме ги с чиста вряла вода, затваряме с капачката и оставяме да престоят 6-7 мин.

Изливаме тази вода, сипваме оцета и заливаме с вряла саламура, приготвена от солта и водата. Затваряме херметически и оставяме буркана на хладно място. Периодично го обръщаме ту с гърлото надолу, ту обратно.

За вкус можем да добавим обелени скилидки чесън, копър и зърна черен пипер.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало