Кулинарни рецепти » Хрупкави краставички

 Хрупкави краставички

Продукти:

• краставички

Саламура: (за буркан от 3 л)

• 1,2 л вода
• 160 мл оцет
• 80 г сол

Начин на приготвяне:

Заливаме почистените и измити краставички със студена вода и оставяме да престоят 1 час. После ги нареждаме в буркана, заливаме ги с чиста вряла вода, затваряме с капачката и оставяме да престоят 6-7 мин.

Изливаме тази вода, сипваме оцета и заливаме с вряла саламура, приготвена от солта и водата. Затваряме херметически и оставяме буркана на хладно място. Периодично го обръщаме ту с гърлото надолу, ту обратно.

За вкус можем да добавим обелени скилидки чесън, копър и зърна черен пипер.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало