Продукти:
• 2 кг по-едри и здрави червени камби
• 1 малка бяла зелка
• 1 глава целина
• 5 моркова
• 5 зелени доматчета
• 10 скилидки чесън
• сол, захар, оцет
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семките и на дъното на всяка камба слагаме 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и 1 ч.л. оцет.
Нарязваме зелето на ситно и го претриваме с малко сол, за да омекне. Настъргваме целината и морковите на едро ренде. Наситняваме зелените доматки и чесъна.
Разбъркваме зеленчуците, леко ги посоляваме и пълним с тях камбите. Подреждаме ги в тавичка и печем в предварително загрята умерена към силна фурна около 15 мин.
Нареждаме плътно в бурканите още топлите камби, заливаме със соса, който са си пуснали при печенето, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...