Продукти:
• 5 кг камби
• 1 кг корнишони
• 1 кг малки лукчета (арпаджик)
• 800 мл оцет
За маринатата: (на 2 л вода)
• 150 г сол
• 150 г захар
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семенната част и ги режем на 8 парчета. Избираме млади и пресни краставички и ги режем на колелца. Кипваме 2 л вода заедно със захарта и солта.
В буркани сипваме по 80 мл оцет. Редим плътно краставички, камби, лукчета и отново камби. Доливаме с горещата марината и запечатваме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...