Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. брашно
• 1 супена чиния пресни плодове по избор
• 2 с.л. кристална захар
• 1-2 с.л. пудра захар
• 1/2 ч.л. канела
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и прибавяме към тях брашното, млякото и 1 щипка сол. Пускаме в тази каша нарязания на кубчета хляб и ситно нарязаните плодове, предварително поръсени с кристалната захар.
Разбъркваме добре и приготвяме от тази смес питки, подобни на палачинки, които изпържваме в сгорещената мазнина. Прегъваме готовите питки на две, поръсваме ги с пудрата захар, премесена с канелата и ги поднасяме топли със сироп по избор.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...