Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. брашно
• 1 супена чиния пресни плодове по избор
• 2 с.л. кристална захар
• 1-2 с.л. пудра захар
• 1/2 ч.л. канела
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и прибавяме към тях брашното, млякото и 1 щипка сол. Пускаме в тази каша нарязания на кубчета хляб и ситно нарязаните плодове, предварително поръсени с кристалната захар.
Разбъркваме добре и приготвяме от тази смес питки, подобни на палачинки, които изпържваме в сгорещената мазнина. Прегъваме готовите питки на две, поръсваме ги с пудрата захар, премесена с канелата и ги поднасяме топли със сироп по избор.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...