Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• 1 ванилия
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта, маслото и яйцата на пяна. Прибавяме млякото и пресятото с бакпулвера брашно. Омесваме меко тесто, което разточваме върху набрашнена маса на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората ленти с дължина 10 см и ширина 2 см. Връзваме ги на фльонги и ги пържим в кипящото олио до златисто оцветяване. Отцеждаме ги върху сито, поръсваме ги обилно със смесената с ванилията пудра захар и ги поднасяме топли.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...