Кулинарни рецепти » Супа от маруля

 Супа от маруля
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 2 марули
• 80 г краве масло
• 50 г брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 щипка захар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме марулите 1 мин във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ивички и ги изпържваме в 30 г разтопено масло.

Приготвяме бешамел от останалото разтопено масло, брашното, 1 ч.ч. мляко, захарта и сол на вкус. Заливаме изпържената маруля със соса, захлупваме и варим на тих огън.

Когато марулята омекне, пресоваме, наливаме останалото мляко и притопляме на огъня. Непосредствено преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало