Продукти за 1 гювече:
• 100 г сирене
• 50 г краве масло
• 2 филии бял хляб
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 яйце
Начин на приготвяне:
Намазваме гювечето с масло и слагаме в него хляба, нарязан на малки залъци. Натрошаваме отгоре по-голямата част от сиренето. Слагаме маслото, захлупваме и запичаме във фурната, докато хлябът се зачерви.
Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме останалото натрошено сирене и заливаме гювечето с тази смес. Връщаме отново във фурната и без да захлупваме допичаме до зачервяване на заливката.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...