Продукти:
• 500 г брашно
• 2 яйца, 5 с.л. захар
• 1 ч.ч. олио /или 200 г краве масло/
• 2 ванилии
• 1 пакетче амонячна сода
• 2 ч.л. оцет
• 1 белтък
• 1-2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото /или размекнатото масло/, ванилиите, разтворената в оцета амонячна сода и брашното. Замесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина около 1 см.
С помощта на голяма и малка чаша изрязваме от тестото кравайчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка, намазваме ги с белтъка и ги поръсваме със сусам. Печем кравайчетата в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...