Кулинарни рецепти » Испански птички

 Испански птички
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо или свинско месо от бута
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г пушена сланина или пушени гърди, нарязани на филийки
• 2-3 кисели краставички
• 2-3 глави лук, нарязани на филийки
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 с.л брашно
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на тънки филийки, които начукваме, осоляваме и поръсваме с черен пипер. На всяко парче месо поставяме резенче варено яйце, парченца кисела краставичка, ивица сланина и филийки от лука.

Завиваме плънката в месото и пристягаме с бял конец, овалваме в брашното и пържим от всички страни в дълбок съд със сгорещената мазнина. Когато опържим всички парчета, връщаме ги отново в мазнината, поръсваме с червен пипер, доливаме малко топла вода и слагаме на слаб огън да се задушават, докато омекнат. От време на време доливаме гореща вода. Сваляме конците от готовите “птички” и сервираме със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало