Кулинарни рецепти » Пържен заек

 Пържен заек

Продукти:

• 1 питомен заек
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 125 г шарена сланина
• 12 малки глави кромид лук
• 2 чаши бяло вино
• 2 чаши гореща вода
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г печурки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме почистения заек и го нарязваме на порции. Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и три малки глави лук.

Сгорещяваме олиото в тенджера и прибавяме нарязаната на филийки сланина. Изчакваме да се позапържат, пускаме в тенжерата заешките порции и ги запържваме от всичи страни.

Добавяме останалите цели глави лук, както и ситно нарязания морков, сипваме подправките и разбъркваме. Наливаме виното и горещата вода и задушаваме около 1 час.

Накрая прибавяме размитото доматено пюре и нарязаните на филийки печурки и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите. Разпределяме месото в предварително затоплени чинии и заливаме със соса.

Автор: Татяна Чакърова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало