Продукти:
• 1 питомен заек
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 125 г шарена сланина
• 12 малки глави кромид лук
• 2 чаши бяло вино
• 2 чаши гореща вода
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г печурки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме почистения заек и го нарязваме на порции. Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и три малки глави лук.
Сгорещяваме олиото в тенджера и прибавяме нарязаната на филийки сланина. Изчакваме да се позапържат, пускаме в тенжерата заешките порции и ги запържваме от всичи страни.
Добавяме останалите цели глави лук, както и ситно нарязания морков, сипваме подправките и разбъркваме. Наливаме виното и горещата вода и задушаваме около 1 час.
Накрая прибавяме размитото доматено пюре и нарязаните на филийки печурки и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите. Разпределяме месото в предварително затоплени чинии и заливаме със соса.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...