Продукти:
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 65 г краве масло
• 250 г телешка кайма
• 1 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 щипка канела
• индийско орехче
• 1 ч.л. мащерка
• 1 ч.л. брашно
• 150 мл мляко
• лимонов сок или оцет
• 4 яйца
• 4 филии хляб
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука и чесъна в маслото, като накрая засилваме температурата и ги запържваме. Прибавяме каймата и когато си смени цвета, добавяме подправките, брашното, млякото и оставяме сместа да къкри около 20 мин. Накрая подправяме с лимона или оцета.
Чукваме яйцата от ниско в съд с кипяща вода и ги варим, докато побелее белтъкът. Сервираме месото, заедно със соса върху филия хляб и отгоре поставяме по 1 яйце.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...