Продукти: (за 4-5 порции)
• 750 г черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на по-дебели филийки. Измиваме ги, подсушаваме и ги изпържваме до равномерно поруменяване в сгорещеното олио. Внимаваме да останат сочни. Отцеждаме, посоляваме и ги слагаме на топло.
В същата мазнина подруменяваме брашното и с бъркане наливаме на струйка виното. Сгъстяваме, подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз. Връщаме дроба в този сос и готвим на умерен котлон още 10 мин.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...