Кулинарни рецепти » Агнешки дреболии по каракачански

 Агнешки дреболии по каракачански

Продукти:

• 1 цял агнешки комплект (без булото)
• 30 г краве масло
• 1 стрък праз (или 3 стръка пресен лук)
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 к. ч. бяло вино
• 2 стръка пресен джоджен
• 1-2 лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Агнешкия комплект нарязваме на ситно и запържваме в маслото. Когато месото омекне, прибавяме ситно нарязания лук, обеления и нарязан на дребно домат и накъсаната прясна или печена чушка.

Когато сместа се сгъсти, наливаме виното и готвим, докато дреболиите омекнат. Накрая овкусяваме с подправките и сервираме върху нарязан на тънки шайби лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало