Кулинарни рецепти » Агнешко шкембе на фурна

 Агнешко шкембе на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко шкембе
• 2 моркова
• 1 главичка стар лук
• 1 парче целина
• 2 връзки зелен лук
• 3 с.л. олио
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно. Нарязваме на кубчета морковите, стария лук и целината и също ги сваряваме. Отцеждаме зеленчуците и ги смесваме с шкембето.

Нарязваме зеления лук на ситно и го запържваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги запържваме. Смесваме с шкембето и прибавяме ситно нарязаните чесън, магданоз и джоджен.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме дафиновия лист и 5-6 зърна черен пипер, наливаме топла вода до средата на продуктите и печем 30 мин в умерена фурна.

Приготвяме заливка от млякото, разбитите яйца и леко препеченото брашно и я сипваме в тавата. Печем 10 мин, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 10 мин, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало