Кулинарни рецепти » Език в пикантен сос

 Език в пикантен сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 език
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

За соса:

• 2-3 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 ч.л. горчица
• сокът от 1/2 лимон
• 3 жълтъка
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Варим в тенджера под налягане 45 мин езика заедно с обеления лук, нарязаните на парченца моркови и целина, подправките и сол на вкус. Изваждаме сварения език, топваме го в студена вода, обелваме го и го нарязваме на парченца. Заливаме с горещ бульон и държим на топло място.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното и с непрекъснато бъркане я разреждаме с хладкото мляко. Оставяме кашичката да ври 5 мин. Подправяме с горчицата, сол и черен пипер.

Разбиваме с миксер жълтъците на пяна, прибавяме лимоновия сок и към тях с непрекъснато бъркане наливаме топлата брашняна каша. Сосът сервираме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало