Продукти: (за 6 порции)
1 кг червени чушки,
3 големи патладжана
1 глава лук
1-2 с.л. олио
3 с.л.брашно
2-3 яйца
2-3 с.л.галета
чубрица, черен пипер, сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с опечените патладжани.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме брашното и също го позапържваме.
Изчакваме запръжката да поизстине и я сипваме при чушките и патладжаните. Добавяме яйцата, сол, чубрица, черен пипер и толкова галета, че да се получи тесто за кюфтета.
Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които потапяме в брашно и пържим във вряло олио.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...