Кулинарни рецепти » Пържоли по ихтимански

 Пържоли по ихтимански

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 к.ч. брашно
• 1,5 к.ч. олио /или краве масло/
• 1 к.ч. брашно
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 150 г пресни или стерилизирани гъби
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме с черния пипер и чубрицата, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото /силно загрята/. Изваждаме ги, а в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След това прибавяме брашното, което предварително леко сме препекли, и също го позапържваме.

Слагаме да се запържат настърганите на ситно ренде целина и моркови. После наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и оставяме соса да кипне. Тогава връщаме пържолите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато омекнат.

Задушаваме в останалата мазнина нарязаните на малки парчета гъби, докато омекнат. Прибавяме гъбите към пържолите, захлупваме и задушаваме още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало