Кулинарни рецепти » Агнешка каша

 Агнешка каша

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г агнешко месо от бута
• 1 к.ч. олио
• 5 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 счукани скилидки чесън
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го сваряваме в подсолена вода.

Приготвяме запръжка от брашното и я разреждаме с част от водата, в която е вряло месото, и варим докато се посгъсти. Прибавяме месото и оставяме да се вари на много слаб огън още около 10 мин.

Отстраняваме от огъня, прибавяме счукания чесън, посоляваме, подкиселяваме с оцет, поръсваме с черен пипер, а при поднасянето подправяме с маслото и червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало